zondag 24 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Stichting de Hoop komt vanuit Dordrecht in 2012 met sponser fietsronde Nederland

4 december 2011

DORDRECHT -Het evangelisch centrum voor verslavingszorg de Hoop, waar rond de vierhonderd mensen werken, weet telkens op een nieuwe, creatieve manier aan fonden werving te doen.

Van 30 augustus tot 1 september 2012 organiseert Stichting Vrienden van De Hoop ‘Rondje Nederland', een non-stop fietstocht van 1200 kilometer in estafettevorm. Doel van deze spectaculaire fondswerfactie is zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Stichting De Hoop in Dordrecht. Vorige week werd een testrit gereden.

Tijdens de testrit legden drie teams van vier wielrenners in 52 uur 1200 kilometer af. Er werd dag en nacht gereden en om de 100 kilometer wisselden de renners elkaar af.  Anton van Houdt, medeorganisator en één van de wielrenners: "De tocht was prachtig, vol spanning en avontuur. Het was lichamelijk afzien, maar dat weegt niet op tegen het doel: geld inzamelen voor mensen in nood. Geweldig toch, om zo'n spectaculair avontuur te combineren met het goede doel! We hopen in september zeker tien teams aan de start te zien." Wesley, cliënt van De Hoop en chauffeur tijdens de testrit: "Ik ben blij dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen aan deze tocht. Ik hoop in januari mijn behandeling bij De Hoop af te ronden en weet uit de praktijk hoe belangrijk het werk van De Hoop is. Hopelijk brengt de tocht volgend jaar veel geld op."

Een speciale bus met cateraars en verzorgers begeleidde het team. Ook kon het team in de bus overnachten. De route voerde langs een aantal bekende plaatsen in Nederland: de Oosterscheldekering, de Erasmusbrug, het Binnenhof, de Afsluitdijk, de Martinitoren, de Veluwe en de Cauberg. Tijdens de tocht in augustus en september van volgend jaar staat dezelfde route op het schema, maar mogen de teams groter zijn en uit maximaal twaalf personen bestaan. Wel is het de bedoeling om de rit dan in 48 uur uit te rijden.

Rondje Nederland is onderdeel van een ander, jaarlijks terugkerend fondswerfevenement: de Cycle for Hope. De Cycle for Hope wordt elk jaar in september verreden, met start en finish in Cadier en Keer, Zuid-Limburg. In 2012 vindt de reguliere Cycle for Hope plaats op 1 september. De opbrengst van deze tocht gaat naar Stichting De Ommekeer, dat onderdeel is van Concern De Hoop.

Meer informatie over het Rondje Nederland en de Cycle for Hope is te vinden op www.cycleforhope.nl.

Deel dit bericht met je vrienden!