zaterdag 29 januari 2022

Alles over Dordrecht

Taizé vieringen in Dordrecht in de lift

1 december 2011

DORDRECHT -Taizé is een oecumenische gemeenschap in Frankrijk. die vorig jaar een Europeese ontmoeting had in Rotterdam. De speciale Taizé viering kreeg daarna in Dordrecht een vervolg.

Een vervolg van de Taizé: 30 minuten, 60 mensen, een geweldige avond

 Vorige week, op 20 november jl. heeft er een Taizé-viering plaatsgevonden in de Verrezen Christuskerk aan de Nolensweg. Meer dan 60 mensen, afkomstig uit diverse kerken en regionen, kwamen bijeen om te bidden, te zingen en stil te zijn. Na de dienst stond er voor een ieder een kopje koffie of thee klaar. Mooie ontmoetingen vonden plaats en veel positieve geluiden over de dienst werden opgevangen. Al met al een geslaagde avond en daarom kijken wij al uit naar de volgende!

 Op zondagavond 22 januari 2012 wordt om 19:00 uur in de Bron, Dudok-erf 30 te Dordrecht, de volgende Taizé-viering gehouden. Ook deze viering heeft een meditatief karakter. Liederen uit de spiritualiteit van Taizé zullen worden afgewisseld met één of meer schriftlezingen, gebeden en stiltemomenten.

 De kerk is vanaf 18:30 uur geopend. Voor de viering, die begint om 19:00 uur en ruim een half uur duurt, oefenen wij de (nog) onbekende liederen met u. Na de viering staat er ook hier weer een kopje koffie of thee voor u klaar.

 Deze viering is voorbereid door de Voorbereidingsgroep Interkerkelijke Taizé-vieringen Drechtsteden. Voor meer informatie en data voor andere vieringen verwijzen wij u naar onze website: www.taizedrechtsteden.nl

Contact: martijn@taizedrechtsteden.nl

Website: www.taizedrechsteden.nl

Lees meer over:

dordrecht taize
Deel dit bericht met je vrienden!