zondag 20 juni 2021

Alles over Dordrecht

,,Dordrecht ligt in Holland en Geertruidenberg in Noord-Brabant"

29 november 2011

DORDRECHT - Geertruidenberg ligt in de provincie Noord-Brabant. Dordrecht ligt in Holland. Zo simpel kan de oudste stad van Holland worden bepaald.

Inmiddels kiezen woordvoerders van de gemeente Dordrecht dit meer als reactiet, nu de media steeds scherper willen inhaken op de tegenstelling Geertruidenberg - Dordrecht. Burgemeester Arno Btok deed maandag in een uitzending van radio Rijnmond nog ferm mee door Geertruidenberg als kleine plek in de geschiedenis te plaatsen. Hij deed dat met een knipoog, maar de toon is gezet.

BN De Stem deed dat op de volgende manier: ,,Middeleeuwse tijden keren terug"om aan te geven dat Geertruidenberg en Dordrecht de Rijdende Rechter willen laten oordelen over: welke van de twee steden is schuldig aan geschiedvervalsing? Want, wie van de twee is de oudste stad van Holland?

Geertruidenberg viert in 2013 het feit dat de stad 800 jaar stadsrechten heeft.

BN de Stem meldt nog:

Volgens de Geertruidenbergse stadshistoricus Bas Zijlmans is de nu ontbrande strijd, een herhaling van een soortgelijk gevecht uit de jaren '80 van de vorige eeuw: "Dat heette toen de grote leugen: van Dordrecht."

In Geertruidenberg werd gisteren gemeesmuild dat ze nu Dordrecht met eigen wapens beschieten. De stadsmilitie de Bergsche Battery kreeg jaren geleden immers al een kanon uit Dordrecht cadeau.

Deel dit bericht met je vrienden!