maandag 21 juni 2021

Alles over Dordrecht

Dit is ook Dordrecht!

28 november 2011

DORDRECHT - De bekende Dordtse kunstschilder, tekenaar en auteur Ad Bakker is geruime tijd bezig geweest om wederom een boek over Dordrecht te creëren.

Het voorwoord in dit prachtige boek is geschreven door de burgemeester van Dordrecht, het eerste exemplaar wordt dan ook op woensdag 30 november om 10.30 uur op het Stadskantoor aan hem overhandigd door Ad Bakker.

Op vrijdag 2 en zaterdag 3 december presenteert en signeert hij zijn nieuwe boek met als titel: “DIT IS OOK DORDRECHT” in winkelcentrum Sterrenburg te Dordrecht (ter hoogte van Hans Anders).

In het boek vind je meer dan tweehonderd afbeeldingen van pentekeningen, aquarellen en zeer toepasselijke gedichten van zijn hand, zo veel mogelijk over het Eiland van Dordrecht, bijvoorbeeld De Merwelanden, De Dordtse Biesbosch en diverse wijken van Dordrecht.

Hij maakt zoals hij zegt, zijn pentekeningen en aquarellen “In het grootste atelier ter Wereld.”  Dat is voor hem heel gewoon buiten op straat, in de wijken of op het platteland.
De kreet die hij heel vaak lanceert is: ALS GAST IN DORDT, BEN JE ALTIJD TE KORT!

Onlangs bracht hij in deze reeks een fraai boekwerk op de markt over het centrum van Dordrecht met de toepasselijke titel: “DORDRECHT IN WATER GETEKEND”. Dit  fraai gebonden boek met ruim driehonderd pagina’s is gevuld met zowel zwart/wit als kleurenafbeeldingen van Dordrecht en heeft een formaat van 20 x 20 cm.

In het boek “DIT IS OOK DORDRECHT”  dat nu verschijnt, neemt hij de lezers en de kijkers mee over het Eiland van Dordt en laat hij hen kennismaken met wat hij daar allemaal zag. Thuis, vanuit je stoel, dwaal je al bladerend, kijkend en lezend met hem mee, wat het bezienswaardige Eiland van Dordrecht te bieden heeft.
Je komt automatisch in diverse wijken, zoals Sterrenburg, Krispijn, Dubbeldam,Wielwijk en nog veel meer, overal waar hij de kenmerkende en herkenbare gezichten heeft vastgelegd. Ook de Merwelanden en de natuurlijke ontmoetingen met de Dordtse Biesbosch zijn hem niet ontgaan. Verder tref je in dit boekwerk de erbij passende gedichten van zijn hand.

Beide boeken zijn uitsluitend bij Ad Bakker te koop. Hij komt graag bij uw club, vereniging of buurthuis op bezoek, om op zijn welbespraakte, boeiende manier aan geïnteresseerden te vertellen hoe hij tot tekenen en schilderen is gekomen, dit kost uw organisatie niets, alleen een beetje moeite.
Hij vertelt hoe hij is gaan ‘kijken’, tevens toont hij daarbij gemaakte werken. Voor inlichtingen over de boeken, pentekeningen of aquarellen of het maken van een afspraak, bel Ad Bakker 06-29 19 35 97 of mail naar
wlmailhtml:adbakkerkunst@hotmail.com. Op: www.adbakkerkunst.nl kun je meer over hem te weten komen.

 

Lees meer over:

boek ad bakker
Deel dit bericht met je vrienden!