maandag 21 juni 2021

Alles over Dordrecht

Jubal sluit jubileumjaar stijlvol af

28 november 2011

DORDRECHT - Een gala zoals een gala hoort te zijn: een mooie locatie, goede muziek en iedereen in smoking of avondjurk. Het Jubal Century Gala, dat zaterdagavond werd gehouden in de Dordtse schouwburg Kunstmin, was een gigantisch succes. Ruim 300 Juballers, vrienden, relaties en sponsors hebben een prachtige avond gehad op de meest sfeervolle plek die je in Dordrecht maar kunt voorstellen. Het gala was de laatste activiteit in het jubileumjaar.

Al maanden werd er naar het gala toegeleefd. Op Facebook werden tips uitgedeeld over smoking-adresjes of avondjurk-websites. Iedereen was er enorm mee bezig en dat was zaterdagavond goed te zien. De dresscode blacktie werd zeer serieus genomen en alle aanwezigen zagen er dan ook prachtig uit. Alleen dat al maakte het gala tot een geweldig succes. Met z’n allen op de foto? Of romantisch met z’n tweeën? Ook dat kon in de fotostudio van Theo Vink die maar liefst 1300 staatsieportretten maakte. Alle samenstellingen, soms plechtig, meestal hilarisch zijn voor de lens van Theo gekomen. (De foto’s komen binnen enkele dagen op een speciale fotosite waar ze voor iedereen in groot formaat te downloaden zijn.)

Bijna 80 mensen kwamen al rond 6 uur naar Kunstmin voor een feestelijk 3-gangen diner, muzikaal begeleid door de fantastische jazzband Objazzion. De stemming zat er snel goed in, de aanwezigen hadden moeite om te blijven zitten en het werd een gezellige boel. Dhr. Bax van het oranjecomité hield nog een mooie toespraak en overhandigde een fraai cadeau, drie kristallen kunstwerken met oranje accenten, erg mooi! Over oranje gesproken, cateraar Fles en Mes had z’n best gedaan om er een écht Jubal-diner van te maken, met oranje aardappelpuree en sauzen. Ook hadden gerechten bijzondere, Jubal-gerelateerde namen. De eters hadden nog wel wat langer willen blijven, maar om acht uur werden ze toch verzocht om naar de foyer van Kunstmin te gaan.

Want vanaf zeven uur waren de deuren geopend en kwam iedereen binnen. Natuurlijk veel ooh’s en aaah’s toen leden elkaar zagen, vaak voor het eerst in een smoking of avondjurk. Kunstmin was zowel binnen als buiten oranje uitgelicht en stijlvol ingericht voor deze avond. Het gala werd gehouden in de foyer en de kleine zaal. In de kleine zaal stonden twee podiums, eentje voor de Residence Bigband en de ander voor de band Groove XL.

Om kwart over acht werd de avond geopend door een prachtige a-capella versie van Somewhere over the Rainbow, gezongen door Floor Jansen. Daarna nam de Bigband het over met Happy Birthday, dezelfde versie die Jubal het afgelopen seizoen ook heeft gespeeld. Op de achtergrond draaiden 900 foto’s van alle hoogtepunten in 2011. De avond werd vakkundig geopend door presentator Jo Weerts, waarna de Bigband het weer overnam en een paar geweldige stukken speelde. Wat een swing en power zit er in deze Bigband, heerlijk gewoon. De Residence Bigband was de perfecte openingsact voor deze avond. Veel mensen luisterden, anderen gingen naar de foyer om bij te praten met op de achtergrond de jazzy klanken.

Het eerste officiële moment bestond uit een toespraak van vice-voorzitter Jan Dubbeldam die iedereen complimenteerde en de wens uitsprak om in de toekomst opnieuw zo’n gala te organiseren. Daarna werd de trailer van de USA-DVD getoond. Dat wordt weer een prachtig document! Daarna werden de stoppende leden in het zonnetje gezet, zij kregen allemaal een USA-DVD-hoesje, nu nog leeg, maar als de DVD definitief klaar is kunnen ze ‘m komen ophalen. Na deze plechtigheden nam de Bigband het weer over en knalde er opnieuw een paar geweldige nummers uit.

Het optreden van de residence Bigband was nog niet voorbij, of de volgende act stond alweer op het programma. In de foyer had de bassline een plekje gevonden om nog één maal het stuk te spelen waar ze in Amerika zoveel succes mee hebben gehad, het werd beloond met een groot applaus en veel gejuich. Vervolgens nam de band Groove XL het over, waarna de dansvloer snel gevuld was. Groove XL speelde heerlijke groovy en funky nummers, en zo werd het later en later. Niet voordat de staff nog met de jaarlijkse awards kwam, oud-staffleden werden bedankt en Robby en Sylvia door het bestuur in het zonnetje werden gezet vanwege hun 10-jaar lange tomeloze inzet voor de club.

Na de tweede set van Groove XL was het tijd voor de huis-DJ’s Ruben en Rik en toen ging het dak er helemaal af. Op het andere podium liet gymnaste Lisette zien wat ze allemaal in huis heeft. Intussen werden ook Albert en Robin, die stoppen als stafcoördinator en captionhead, bedankt. Het feest duurde tot ruim 1 uur, niemand wilde naar huis, maar we zijn op het hoogtepunt gestopt. Er volgden nog vele afterparty’s bij mensen thuis.

Het Jubal Century Gala was een groot succes. De Foyer en kleine zaal stond bomvol en iedereen genoot van de drankjes en lekkere hapjes. Er is veel gelachen en plezier gemaakt en dat is vastgelegd op duizenden foto’s.  Wij bedanken Objazzion, The Residence Big Band, Groove XL, DJ's Rik en Ruben, Jubal Bassline 2011, gymnaste Lisette Beekhuis, fotograaf Theo Vink, presentator Jo Weerts, het personeel van Fles en Mes, de medewerkers van Kunstmin en de ruim 300 aanwezigen voor een onvergetelijke, historische avond waar over jaren nog steeds over gesproken zal worden. Dankzij jullie hebben wij ons jubileumjaar spectaculair kunnen afsluiten!

Deel dit bericht met je vrienden!