maandag 21 juni 2021

Alles over Dordrecht

Kunstrijdsters op weg naar Open Nederlands Kampioenschap Kunstrijden

28 november 2011

DORDRECHT - Op de ijsbaan in de Dordtse Sportboulevard werd afgelopen zaterdag 26 november 2011 in de  derde en laatste selectiewedstrijd voor deelname aan het voor het Open Nederlands Kampioenschap Kunstrijden prima gepresteerd door de rijdsters van Kunstrijvereniging De Drechtsteden.

In de categorie Senioren dames kon Dordtse Winnie Dekker zich in deze wedstrijd naar de vierde plaats schaatsen, en eindigde na regerend Nederlands Kampioen Joyce den Hollander, die als derde eindigde. Voormalig Nederlands Kampioene Manouk Gijsman eindigde op de 1e plaats.
Winnie heeft zich met resultaten in de vorige selectiewedstrijden en het resultaat van deze wedstrijd ruimschoots gekwalificeerd voor deelname aan het ONK eind december in Tilburg.
De 17 jarige Simone Kruithof uit Maasdam reed na een enkelblessure haar eerste  wedstrijd en kwalificeerde zich alsnog voor het ONK door  het behalen van een de puntenlimiet boven de 50 punten.

In de categorie Junioren werd redelijk gescoord door
de 16-jarige Tara Reijns uit Goudswaard met een 12e plaats. Dit resultaat samen met haar 3e plaats in de 1e selectiewedstrijd maakt dat Tara de kwalificatie voor het ONK binnen heeft.
De 15-jarige Romy de Sterke uit ’s-Gravendeel reed een minder sterke vrije kür maar behaalde een 10e plaats waarmee zij zich nu eveneens gekwalificeerd heeft voor het ONK.

2e plaats voor Shanne Mast
In de categorie Novice wist Amber IJsselstein uit Ridderkerk een de 12e plaats te behalen waarmee  Amber zich net niet heeft kunnen kwalificeren.
Barendrechtse Shanne Mast reed na een knieblessure haar  1e wedstrijd van het seizoen en reed een fantastische vrije kür waarmee zij meteen een podiumplaats in de wacht sleepte en als 2e eindigde op de thuisbaan in Dordrecht.
Hiermee zal ook Shanne het ONK kunnen rijden.
 
1ste plaats voor Kyarha van Tiel

In de categorie Debs werden de talentvolle jonge rijdsters Kyarha van Tiel (11) uit Rotterdam en Sophie Bijkerk (9) uit Barendrecht respectievelijk 1e en 8e en hebben zich ruimschoots gekwalificeerd voor het ONK.

Deze rijdsters van de Dordtse kunstrijvereniging (DDD) rijden op het Open Nederlands Kampioenschap kunstrijden in Tilburg op 17 en 18 december.

 

Lees meer over:

kunstrijden sportboulevard onk
Deel dit bericht met je vrienden!