maandag 21 juni 2021

Alles over Dordrecht

Grote Kerk maximaal open tijdens de kerstmarkt 2011 in sfeervol Dordrecht

27 november 2011

DORDRECHT - Dordtenaar Piet Buitendijk vindt dat de kerstmarkt in Dordrecht te weinig ruimte geeft aan het kerstverhaal. Een aantal kerken haakt wel op op de markt:

De Grote kerk is  op de kerstmarkt in Dordrecht door de gehele tijd. De Wilhelminakerk heeft een kerststal die tussen 14 en 17 uur te bezichtigen is op zaterdag 17 december.

De Lutherse Kerk  heeft koffiegelegenheid de Kosterij open onder leiding van koster Jan Lokhorst. . Voor rustzoekers tijdens de kerstmarkt kan er op zaterdag 17 december vanaf 13 uur naar een schaakwedstrijd worden gekeken in de  kerk aan de Vriesestraat 22. De Willige Dame 1 speelt immers de thuiswedstrijden in de kerk.

Dordtenaar Piet Buitendijk vindt dat kerken te weinig ruimte krijgen zich te laten horen met de blijde boodschap tijdens de kerstmarkt, terwijl het toch alles te maken heeft met de geboorte van Christus. Hij heeft een persbericht uitgestuurd om zijn ongenoegen te uiten.

Buitendijk schrijft:
Ik wil graag de aandacht vestigen op een ingezonden brief van een mevrouw van een Dordtse Kerk in huis aan huis blad Dordt Centraal van 18 nov. jl
Daarin meldt ze dat ze een kraam heeft aangevraagd maar deze niet kreeg "omdat er geen zending gepleegd mag worden" op de Kerstmarkt, dit volgens de organisatie van de markt.

En dat terwijl het Kerstfeest een feest is, waarin we de geboorte van Jezus Christus vieren, daar gaat eigenlijk alles om. Dus "Jezus is niet welkom op zijn eigen feestje" aldus deze mevrouw, wat ik onderschrijf.
Er zijn 7 kramen gereserveerd voor goede doelen, maar een van de Dordtse Kerk met een rijke Dordtse geschiedenis ontbreekt hierdoor.

Volledige openingstijdens Grote kerk tijdens de kerstmarkt 2011:
vrijdag 16 december 2011     Kerstmarkt     hele dag
zaterdag 17 december 2011  Kerstmarkt     hele dag
zaterdag 17 december 2011  Kerstconcert Thuredrecht Cantorij 16.00-16.45
zondag 18 december 2011    Kerstmarkt     12.00-16.00

Deel dit bericht met je vrienden!