maandag 21 juni 2021

Alles over Dordrecht

Albert Schweitzer ziekenhuis voldoet spoedig weer aan de eisen van CZ inzake bariatrische chirurgie

25 november 2011

DORDRECHT - Het Albert Schweitzer ziekenhuis verwacht op korte termijn weer te voldoen aan de eisen die zorgverzekeraar CZ stelt aan de vergoeding van bariatrische chirurgie (operaties wegens overgewicht). Patiënten - óók CZ-verzekerden - blijven dan ook van harte welkom in het Albert Schweitzer ziekenhuis voor deze operaties. Zij hoeven zich geen zorgen te maken over de vergoeding.
CZ maakte deze week bekend dat het met vijf ziekenhuizen geen zaken meer doet op het gebied van dit type ingreep, omdat ze niet aan de eisen van de verzekeraar voldoen. Het Albert Schweitzer ziekenhuis is één van de vijf. Bestuurder John Taks van dit ziekenhuis nuanceert het bericht als volgt: ,,De enige reden dat wij niet aan de criteria van CZ voldoen, is dat we tijdelijk iets te weinig van deze operaties per jaar hebben uitgevoerd. Dit had te maken met onderbezetting. Het team chirurgen dat deze ingrepen verricht, is onlangs versterkt met een derde chirurg."
 
Taks gaat ervan uit dat in de komende meetperiode van CZ het Albert Schweitzer ziekenhuis weer boven de vereiste honderd ingrepen per jaar uitkomt. Taks: ,,Dit kalenderjaar sluiten wij zelfs al af boven deze norm. Aan alle andere kwaliteitseisen van deze verzekeraar voldoen wij zonder meer. En vanzelfsprekend voldoen we ook aan alle criteria van overheidswege voor het goed en veilig opereren van deze groep patiënten."
 
De maatregel van CZ zou pas over een jaar ingaan en zal per saldo dus naar verwachting geen effect hebben voor de bariatrische chirurgie in het Albert Schweitzer ziekenhuis, besluit Taks.

Deel dit bericht met je vrienden!