zondag 20 juni 2021

Alles over Dordrecht

Oefening opvang en verzorging Rode Kruis regio Zuid-Holland Zuid

24 november 2011

DRECHTSTEDEN - Woensdag 23 november heeft de gemeente Dordrecht een oefening gehouden samen met het Rode Kruis ZHZ. Het betrof een fictieve windhoos die over de Dordtse wijk Sterrenburg heen kwam.

De oefening werd gehouden in het zalencentrum De Palm in Papendrecht. Ambtenaren van de gemeentes Dordrecht en Papendrecht verzorgden de registratie. De evacués moesten zich bij binnenkomst eerst laten registreren. Daarna werden zij deskundig opgevangen door mensen van Opvang en Verzorging van de gemeenten en de vrijwilligers van het Rode Kruis. Deze vrijwilligers kwamen uit Dordrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht. 

Het doel van de oefening was te zien hoe de communicatie verloopt tussen het opvangcentrum en het actiecentrum. Maar ook hoe de samenwerking is tussen de leden van de gemeente en het Rode Kruis. Zo werd er geprobeerd de evacués gerust te stellen en eventuele behoeften zoals medicijnen te verzorgen.

De huisdieren werden door de fictief aanwezige dierenambulance opgevangen. De registratie hielp mensen zich te laten registreren, formulieren in te vullen om een vermist persoon te registreren en zich af te melden als men naar familie kon en dus de opvanglocatie mocht verlaten.

Foto: Ad van Herk

Lees meer over:

zhz Rode Kruis oefening
Deel dit bericht met je vrienden!