zondag 20 juni 2021

Alles over Dordrecht

Peter Schoon nieuwe kwartiermaker NDC

23 november 2011

DORDRECHT - Het college van burgemeester en wethouders heeft vandaag Peter Schoon, directeur de Dordtse Musea, benoemd als kwartiermaker/beoogd directeur van de nieuwe Dordtse cultuurorganisatie (NDC). De NDC komt tot stand komt nadat de Dordtse Musea, Erfgoedcentrum DiEP en het CBK zijn samengevoegd.

Peter Schoon over zijn benoeming: “Ik heb erg veel zin in deze mooie klus en om al het goede van de drie organisaties gestalte te geven binnen de nieuwe Dordtse cultuurorganisatie. Dit uiteraard passend binnen de ambities van deze bijzondere stad." 
 
Wethouder Mos (cultuur): “Met Peter Schoon als kwartiermaker krijgen we een boegbeeld voor de nieuwe organisatie, een netwerker en inspirator die aandacht heeft voor landelijke profilering. Peter Schoon gaat de cultuurvisie van Dordrecht uitdragen en een bijdrage leveren aan het programma levendige binnenstad." 
 
Slagkracht cultuur en geschiedenis 
Na het samenvoegen van de drie cultuurorganisaties creëert de gemeente naast bedrijfsmatige efficiëntie, inhoudelijk kansen en slagkracht voor het presenteren van cultuur en geschiedenis in Dordrecht. De NDC gaat inwoners en toeristen meer laten kennismaken met beeldende kunst en geschiedenis van de stad. 
 
Met als missie ‘tonen, leren, vermaken, verbazen, ontmoeten en inspireren’ verbindt de NDC kunst en geschiedenis met maatschappelijke en artistieke actualiteit. De nieuwe organisatie is een archief, museum en laboratorium tegelijk en programmeert zowel binnen als buiten de muren van haar gebouwen. De NDC biedt niet alleen een eigen programma aan maar reageert op vragen uit de stad en werkt samen met culturele- en maatschappelijke organisaties. 
 
Peter Schoon start op 1 december 2011 als kwartiermaker van de Nieuwe Dordtse Cultuurorganisatie. Vanaf 1 januari 2013 is de nieuwe organisatie volledig operationeel.

Lees meer over:

peter schoon ndc dordtse musea
Deel dit bericht met je vrienden!