maandag 21 juni 2021

Alles over Dordrecht

De vijf genomineerden van de Vrijwilligersprijs zijn bekend

22 november 2011

DORDRECHT -  De selectiecommissie heeft vijf genomineerden geselecteerd voor de Dordtse Vrijwilligersprijs 2011: Lets Ruilwinkel, Bewonersondersteuning Watersteyn, Sportclub Redo, Het Dagje Uit en Inloophuis De Hoop. Een jury kiest hieruit de uiteindelijke winnaars. Wethouder Harry Wagemakers (Maatschappelijke ondersteuning) maakt op donderdag 15 december bekend wie dit zijn.

Er zijn 56 aanmeldingen binnengekomen. Dit is tot nu toe het grootste aantal aanmeldingen in de 17-jarige geschiedenis van de Vrijwilligersprijs. Het vorige record lag op 54 aanmeldingen in 2007.

De vijf genomineerden
- Lets Ruilwinkel is een winkel die mensen de mogelijkheid biedt om op allerlei vlakken mee te doen met de samenleving. Het stimuleert ruilen en uitwisseling van talenten en vaardigheden van mensen.  

- Bewonersondersteuning Watersteyn is een schoolvoorbeeld van bewonersparticipatie. Vrijwilligers hebben het voor elkaar gekregen om van een verpauperd Watersteyn weer een bloeiend complex te maken op sociaal, recreatief en bouwtechnisch gebied.

- Sportclub Redo biedt sportmogelijkheden voor mensen met een verstandelijke beperking. Vrijwilligers krijgen ook de mogelijkheid tot een opleiding voor sport en gezondheid.

- Het Dagje Uit is een rolstoelvereniging die ervoor zorgt dat mensen ondanks hun beperking een dagje uit kunnen. Vanuit de mensen die gebruik maken van de rolstoelbus en vanuit zorginstellingen kwamen veel steunbetuigingen voor deze vereniging. 

- Inloophuis De Hoop biedt een veilige en warme plek aan verslaafde en dakloze mensen, een kwetsbare groep. Zij krijgen daar een luisterend oor en praktische hulp. De vrijwilligers zijn gepassioneerd en doen het werk vol overgave.

Selectiecommissie
De selectiecommissie bestond dit jaar uit twee raadsleden en drie vrijwilligers. De commissie heeft bij de selectie gekeken naar de maatschappelijke betekenis van het werk en de zorg die de organisatie besteedt aan de werkomstandigheden van de vrijwilligers.

Deel dit bericht met je vrienden!