maandag 25 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Snackbar Breadline van de Hoop aan Spuiweg maakt plaats voor Stay Claen

22 november 2011

DORDRECHT - Snackbar en lunchroom Breadline, de oudste werkervaringsplaats van evangelisch verslavingscentrum De Hoop, gaat op 31 december 2011 dicht aan de Spuiweg in Dordrecht.

Breadline gaat op een andere manier elders verder. Voor de Hoop, dat in 1975 begon, is dat een historisch moment want met deze activiteit in hartje Dordrecht is geschiedenis geschreven.

Zorg en aandacht geven en werkervaring opdoen werden tientallen jaren vernieuwend gecombineerd aan de Spuiweg in Breadline. Vanuit deze formule ontwikkelde de Hoop ook op het dorp aan de Provinciale Weg andere werkvormen waardoor mensen werden voorbereid op actieve deelname aan de maatschappij. Een echte baan kon immers perspectief geven en kon een terugval in een verslaving mee voorkomen.

De Hoop begon ook honderd meter van Breadline en wel in Hofje de Hoop ook aan de Spuiweg met twee personeelsleden. Immers werken er rond de vierhonderd mensen onder de noemen van Holding de Hoop.

Breadline maakt ruimte voor een snel groeiende activiteit van de Hoop: aandacht voor daklozen of thuislozen in Dordt via Stay clean aan de Spuiweg. Carl van den Berg geeft daaraan leiding met steun van vrijwilligers. De Breadline ruimte wordt bij Stay Claen getrokken.

Vorige week vertelde Carl van den Berg op radio en tv Rijnmond over de toenemende toeloop naar de Spuiweg. Vorig jaar aten er tussen de middag pakweg veertig tot vijftig mensen mee. Het is nu het dubbele.

De Stay Clean formule is een weg om met mensen van de straat of die in huis thuisloos in contact te komen.

Lees meer over:

de hoop stay clean breadline
Deel dit bericht met je vrienden!