maandag 21 juni 2021

Alles over Dordrecht

Veelbelovend resultaat jonge Dordtse kunstrijdsters in Hofstadbokaal

22 november 2011

DORDRECHT - Op zondag 20 november stonden een aantal jonge kunstrijdsters van de Dordtse Kunstrijvereniging de Drechtsteden op het ijs van de Uithof in Den Haag om de eerste wedstrijd van dit seizoen te rijden in de Hofstadbokaal.

In verschillende categorieën was er deelname door 7 rijdsters van Kunstrijvereniging De Drechtsteden uit Dordrecht. In de categorie Recreanten 3A met 15 deelnemers hebben de meiden van DDD een goede prestatie neergezet. De 6 jarige Dani Loonstra uit Barendrecht heeft de eerste stap in de richting van  haar Olympische droom gezet. Een mooi gereden kür met hier en daar een klein schoonheidsfoutje, maar wel met hele mooie pirouettes leverde Dani een 2de plaats op.  Ondanks een zeer geconcentreerde blik kon je goed zien dat Dani genoot op het ijs.

Ook Isabella Smit (7) uit Dordrecht had het erg naar haar zin op het ijs en zelfs na een kleine val herpakte ze zich goed en heeft  ze een mooie 7de plaats in de wacht gesleept.

Chealsy van Heumen (9) uit Rotterdam begon erg sterk, maar was een stuk van haar kür kwijt. Doordat ze dit goed oppakte en zorgde dat het bij twijfel bleef en niet tot stilstand leidde eindigde ze op een 8ste plaats. De afgelopen periode is de 8 jarige Cheyenna Gouw uit Zwijndrecht geveld door ziekte. Hierdoor heeft ze helaas nog niet genoeg energie in haar kür kunnen steken. Ze heeft toch haar beste beentje voorgezet en een 12de plek gehaald.

In de categorie Mini's A (met 1 test) werd de eer van DDD hooggehouden door de 10 jarige Sanne Haanstra uit Dordrecht. Ze reed een mooie kür en ze kwam uit op een gedeelde 3 plek. Door de puntenverdeling waardoor de hoogste punten voor  techniek de doorslag geven werd het een 4de plaats. Voor Sanne een goede start van het seizoen.

In de categorie Teens reden de zusjes Julia (13) en Emmelien Raijmakers (11) uit Zeist. Helaas hadden zij te kampen met een probleem met het geluid. Ondanks een opstart probleem met de muziek reed Julia een hele goede kür die haar een mooie 4de plaats opleverde. Emmelien had waarschijnlijk toch even wat last van het begin en misschien daardoor enigszins uit haar concentratie maar toch op een prima  6de plaats.

Lees meer over:

bokaal kunstrijdster
Deel dit bericht met je vrienden!