maandag 21 juni 2021

Alles over Dordrecht

Karmel Nederland kondigt Godfried Bomans in Titus Brandsma Kapel aan

21 november 2011

DORDRECHT -De Karmel Nederland kondigt op de landelijke website het Godfried Bomans weekeinde aan op 9, 10 en 11 december in Dordrecht. De karmelieten hebben vooral belangstelling voor de lezing van biografie Gé Vaartjes op vrijdagavond 9 december in de Gedachteniskapel Titus Brandsma aan de Nolensweg 8 in Crabbehof. Hoogleraar Titus Brandsma - die in de oorlog door de nazi's is omgebracht - had in Nijmegen in de  jaren dertig van de vorige eeuw Godfried Bomans als student. Titus is één van de mensen, die met regelmaat voorkomt in het werk van Godfried Bomans.

Dat is ook de reden dat de kapel in Crabbehof de plek is voor de lezing. De activiteitencommissie van de Gedachteniskapel beschouwt het Godfried Bomans weekeinde als een duidelijke mogelijkheid om zichtbaar te blijven. De Karmelieten hebben al aangekondigd de klooster naast de RK kerk aan de Nolensweg in de loop van 2012 te moeten sluiten.

 

Meer over weekeinde van Godfried Bomans op de site van de bibliotheek in Dordrecht.

Deel dit bericht met je vrienden!