zaterdag 19 juni 2021

Alles over Dordrecht

Politie houdt na achtervolging verdachte van beroving aan

18 november 2011

DORDRECHT - Een 19-jarige man uit Den Haag is op 17 november rond 06.30 uur in de Dordtse wijk de Staart op de oprit naar de N3 richting A15 aangehouden.
Even daarvoor zou hij met twee andere personen op het Rudyard Kipling-erf onder bedreiging van een wapen een 37-jarige vrouw uit Dordrecht van haar auto hebben beroofd. Het slachtoffer raakte daarbij niet gewond.

De drie gingen er met haar auto vandoor, maar werden door agenten op de Provincialeweg bij de verkeerslichten bij de N3 gezien. Toen agenten het drietal daar wilden aanhouden, reden de mannen hard weg, de N3 op. Eén agent moest opzij springen om niet aangereden te worden.

De mannen reden met hoge snelheid in de richting van Papendrecht en namen op de N3 de afslag naar de Dordtse wijk de Staart. Daar verloor de bestuurder de macht over het stuur en de auto kwam uiteindelijk op de oprit richting naar de N3 richting Papendrecht tot stilstand. Eén inzittende kon direct worden aangehouden. Hij raakte niet gewond.

De twee anderen wisten te ontkomen en werden ondanks een intensieve zoektocht niet meer gevonden. De oprit naar de N3 werd ruim een uur afgesloten voor verkeerstechnisch en forensisch onderzoek. De auto raakte zwaar beschadigd en is voor onderzoek in beslaggenomen. 

De politie zoekt getuigen van de beroving die rond 06.15 uur plaatsvond op het Rudyard Kipling-erf.
 
Wie de beroving heeft gezien of voorafgaand aan de beroving iets verdachts heeft opgemerkt, wordt gevraagd contact met de politie op te nemen. Dat geldt ook voor getuigen die de auto hebben zien crashen en de twee ontkomen verdachten, twee mannen met een donkere huidskleur in donkere kleding, hebben zien wegrennen in de richting van de Generaal Spoorstraat.  
 
Men kan bellen naar 0900-8844 (lokaal tarief) en vragen naar de recherche in Dordrecht. Anoniem bellen kan ook: 0800-7000 (gratis). 

Lees meer over:

verdachten beroving staart
Deel dit bericht met je vrienden!