maandag 21 juni 2021

Alles over Dordrecht

PvdA ziet geen noodzaak voor verkoop manege

18 november 2011

DORDRECHT - De PvdA ziet op dit moment geen noodzaak tot verkoop van de Paardenmanege in Zuidhoven. Dit naar aanleiding van het besluit van wethouder Mos om het pand en de grond in de verkoop te doen. En de gevolgen die dit besluit heeft voor het voortbestaan van de Manege.

De Manege zegt het perceel en het pand graag te willen kopen, maar in deze tijd niet over voldoende middelen te kunnen beschikken.
Ook zou het college niet willen herstructureren, want het is beschermd stadsgezicht.

De PvdA grijpt terug op haar standpunt in de vorige periode. De fractie koos ervoor dat het pand voorlopig kon worden gehuurd door de manege tot het moment dat er concrete bouwplannen waren voor deze locatie.

De PvdA stelt vast dat er op dit moment geen concrete bouwplannen zijn van het college, en voor de Manege is het in deze moeilijke economische tijden lastig om de door de gemeente gevraagde koopsom op tafel te leggen. 
 
De PvdA is er voor het voor de komende vijf jaar door te verhuren, onderhoud te plegen en over 5 jaar opnieuw te beoordelen of verkoop noodzakelijk is; noodzakelijk in het kader van bouwplannen of noodzakelijk in het kader van de gemeentekas.

Lees meer over:

PvdA sluiting verkoop manege
Deel dit bericht met je vrienden!