maandag 21 juni 2021

Alles over Dordrecht

Albert Schweitzer ziekenhuis Winnaar Nationale Patiëntveiligheid Award 2011

18 november 2011

DORDRECHT - Het Albert Schweitzer ziekenhuis heeft op donderdag 17 november de Patiëntveiligheid Award 2011 gewonnen.
Het project ‘Mortaliteit als motor voor kwaliteitsverbetering’ kreeg de meeste stemmen. Dankzij het project is het aantal reanimaties op verpleegafdelingen afgenomen met 50 procent en is de mortaliteit van patiënten met een ernstige sepsis afgenomen naar 13,6 procent ten opzicht van 31,7  procent op landelijk niveau.

Medisch manager van het Albert Schweitzer ziekenhuis Ralph So nam de Award in ontvangst van Leon van Halder, directeur-generaal Curatieve Zorg van het ministerie van VWS.

De Week van de patiëntveiligheid

De uitreiking van de Nationale Patiëntveiligheid Award 2011 was de afsluiting van de Week van de patiëntveiligheid, die van 14 tot en met 18 november 2011 plaatsvindt.
De week is bedoeld om in alle Nederlandse ziekenhuizen medewerkers en patiënten nog meer bewust te maken van de patiëntveiligheid. De jaarlijkse Nationale Patiëntveiligheid Award wordt uitgereikt aan het initiatief dat een bewezen concrete en meetbare bijdrage levert aan het reduceren van vermijdbare onbedoelde schade. Daarnaast wordt gekeken naar het initiatief dat het beste is geïmplementeerd en geborgd in de dagelijkse ziekenhuispraktijk. Een initiatief dat als een ‘good practice’ kan dienen voor andere ziekenhuizen.

Deel dit bericht met je vrienden!