maandag 21 juni 2021

Alles over Dordrecht

C.Buddingh' in beeld bij verbouwing afdeling Albert Schweitzer ziekenhuis Dordrecht

17 november 2011

DORDRECHT -C.Buddingh krijgt op zijn sterfdag, 24 november, een speciale plek op een speciale afdeling in het Albert Schweitzer ziekenhuis. Bij de inrichting is rekening gehouden met zijn literaire naltatenschap.

Al eerder gaf het ziekenhuis erfgoed een plek bij de inrichting van het nieuwe en oude deel van het ziekenhuis.

Buddidngh (1918-1985) is één van de belangrijkste iconen van de stad Dordrecht. Daarom krijgt hij een passende plek op een bijzondere afdeling:

 

 

(bericht van het Albert Schweitzer ziekenhuis)

Voorheen konden patiënten met geriatrische aandoeningen in het Albert Schweitzer ziekenhuis terecht bij de specialisten van het Centrum voor Ouderengeneeskunde. Dat kan nu natuurlijk nog steeds, maar met de verhuizing naar de nieuwbouw op locatie Dordwijk kreeg dit Centrum een nieuwe naam. Het voormalige Centrum voor Ouderengeneeskunde wordt voortaan aangeduid als 'de afdeling Klinische Geriatrie van het Albert Schweitzer ziekenhuis.' Deze afdeling is gevestigd in het Zorggebouw op V5 en beschikt hier over 16 bedden.

 
Het Dagonderzoekscentrum heeft eveneens een nieuwe naam gekregen en is nu verdeeld in de 'Dagkliniek Geriatrie' en de 'Polikliniek Geriatrie'. Beide klinieken verhuizen in oktober intern naar een andere plek in het hoofdgebouw op locatie Dordwijk. Deze klinieken krijgen meerdere spreekkamers, die modern worden ingericht met als thema de Dordtse schrijver Cees Buddingh.

Lees meer over:

schrijver buddingh sterfdag
Deel dit bericht met je vrienden!