maandag 21 juni 2021

Alles over Dordrecht

Gemeente gaat gebouw Dordrechtse manege verkopen

17 november 2011

DORDRECHT - Het betekent het einde van de Dordrechtse manege, de verkoop van het gebouw aan Spirea 1, waar de Dordrechtse manege huist. De gemeente had het gebouw aan de manege te koop aangeboden, maar gaf op 15 november aan een bod van 5,5 ton niet te aanvaarden. Eerder had de manege tussen de 2 en 3 ton geboden.

Saillant detail is dat de Dordrechtse manege het gebouw destijds heeft betrokken, om het van slopen te redden. Daarna heeft de manege flink geïnvesteerd in het onderhoud en verbetering van het gebouw.

Toch heeft een onlangs plaatsgevonden technische keuring aangetoond dat er nog voor 3,5 ton verspijkerd zou moeten worden aan het gebouw.

Dit en de 5,5 ton die de gemeente voor het gebouw wilde vragen, zouden de kosten dus op 9 ton brengen voor een eventuele koper. De vraag is dus of er een, in deze tijd van crisis, verkoopbaar pand de markt op gaat straks. De gemeente slaat het bod van 5,5 ton vermoedelijk echter af, omdat de manege eigenlijk 9 ton zou moeten neerleggen, vanwege de 3,5 ton verbeteringskosten.

De gemeente wil het pand niet aan de Dordrechtse manege verkopen voor een lagere prijs, omdat er dan sprake zou zijn van staatssteun.

In de procedure houdt de gemeente vast aan afspraken die in het verleden gemaakt zijn. Die afspraken waren dat de manege een 4-jarig huurcontract zou krijgen en in 2012 ofwel het pand gesloopt zou worden, ofwel verkocht. De vraag is echter, gezien de huidige stand van zaken op de woningmarkt, of het besluit van de gemeente juist is.

Het einde van de manege per 1 juni 2011 betekent geen manege meer voor 300 leden, het stoppen van de opleiding Paardenhouderij en Recreatie, het ontslag van 6 medewerkers en tevens zal voor de paarden een oplossing moeten worden gezocht.

De manege is hard bezig te proberen om toch de 9 ton aan geld bij elkaar te krijgen.

Lees meer over:

manege dordrechtse manege
Deel dit bericht met je vrienden!