maandag 21 juni 2021

Alles over Dordrecht

Stem van Dordt publiceert alsnog goede column Pieter Verhoeve

16 november 2011 (door Pieter Verhoeve)

DORDRECHT - De website van 'De Stem van Dordt' vermeldt het volgende:

In De Stem van Dordt staat door een misverstand een eerdere column van Pieter Verhoeve. Hij heeft evenwel een actuele column gemaakt met als titel: De week van de Brokkemeester. Hieronder staat zijn column:

Brokkemeester. Deze samentrekking van ‘Brok’ en ‘burgemeester’ is gemunt door de ondeugende website Idordt. Het klinkt aardiger dan ‘Brokkenmaker’, gezegd door een hulppiet tegen de burgervader bij de aankomst van Sinterklaas.


De hulppiet zou ongelijk krijgen. Brok zette de stad en zichzelf opnieuw op de kaart tijdens de nationale intocht. Een evenement dat hij zo ongeveer eigenhandig naar de stad had weten te krijgen. 1,8 miljoen kijkers zagen zaterdag niet alleen prachtige shots van de historische binnenstad, maar ook een burgemeester met acteertalent. ‘Sinds burgemeester Brok ‘Sinterklaas Kapoentje’ zong, ben ik ernstig fan van de man’ twitterde Marjanne.
Op dezelfde dag maakte de Volkskrant bekend dat Brok bij de vijftien invloedrijkste Nederlanders hoort onder de 45. Niet geheel verwonderlijk als je zijn CV beziet; een baaierd aan nevenfuncties. Rooms-katholiek met een calvinistische arbeidsethos. Zelfbewust chic. Een onverwacht verbond tussen sympathie en distantie. Met zijn aantreden verkreeg Dordt meer kapsones.


Voor het herdenkingsboek van de Marnix, de reformatorische VO-school op het Leerpark, had ik een indringend interview met hem. Daar kwam zijn spirituele kant naar boven. Op de vraag of hij geloofstwijfel heeft: ‘Nee. Ten diepste niet. Natuurlijk heb ik vragen gehad. Nog steeds. Op de bodem echter bleef toch de overtuiging over dat wat God wil zijn voor ons in zijn Zoon.’ Zo kwetsbaar te willen zijn, maakt dat je leider bent.

 

Lees meer over:

column verhoeve brokkemeester
Deel dit bericht met je vrienden!