Alles over Dordrecht...
16nov 2011

Gratis praktijkdag voor jonge automobilisten

DORDRECHT - Jonge autorijders uit Dordrecht kunnen op 19 en 20 november gratis meedoen aan “The Drive Xperience”. De gemeente Dordrecht organiseert deze praktijkdag voor jonge autorijders in samenwerking met het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zuid-Holland. Auto’s worden gratis beschikbaar gesteld door Ames Autobedrijf bv in Dordrecht.

Deelnemers rijden onder andere op een ter plaatse aangelegde mobiele rem/slipbaan, doen een praktijkrit onder begeleiding van een coach en discussiëren met elkaar over het gebruik van alcohol en drugs en het verkeer. De Drive Xperience wordt gehouden in en bij de Gemeentewerf, Kerkeplaat 3 in Dordrecht. 

Jasper Mos, wethouder Verkeer: “Als je net je rijbewijs hebt voel je je soms nog wat onzeker in het verkeer. Deze praktijkdag geeft jongeren praktische tips om hiermee om te gaan”. 

Programma 
Het dagprogramma bestaat uit drie onderdelen. “The Road Xperience”, “The Track Xperience” en de “Xperience Xchange”. “The Road Xperience” is een praktijkrit onder begeleiding van een coach. Dit onderdeel geeft inzicht  hoe andere weggebruikers de jonge automobilist ervaren. Bij de “The Track Xperience” kunnen deelnemers een noodstop maken op een ter plaatse aangelegde mobiele rem/slipbaan. Zo kan men ervaren hoe lang de remweg bij een noodstop op een gladwegdek is. Het derde onderdeel is de “Xperience Xchange”. Hierbij discussiëren de deelnemers over de werking van alcohol en drugs in relatie tot verkeerdeelname. Ook een verkeer- en alcoholdeskundige op dit gebied neemt deel aan deze open discussie. 

Veiligheid 
Zaterdag 19 november wordt de Drive Xperience geopend door wethouder Jasper Mos. Wethouder Mos: “The Drive Xperience wordt georganiseerd omdat jonge weggebruikers extra kwetsbaar zijn in het verkeer. Door deze praktijkdagen worden zij zich bewuster van hun rijstijl en kunnen zij deze doorontwikkelen. Zo werken wij samen aan Veiligheid”. 

Aanmelden 
Iedereen die in het bezit is van een rijbewijs, wat tussen de drie maanden en twee jaar oud is, kan zich aanmelden en gratis aan deze dag meedoen. Aanmelden kan op www.thedrivexperience.nl

 


Deel dit bericht met je vrienden!