maandag 21 juni 2021

Alles over Dordrecht

Het eerste team Sani-Dump Dordrecht Lions haalt drie punten binnen tegen HYS Hokij Den Haag

15 november 2011

DORDRECHT - Het eerste team van Sani-Dump Dordrecht Lions heeft afgelopen zondagavond in een spannende wedstrijd met 3-2 gewonnen van HYS Hokij Den haag. De naar schatting 375 bezoekers hebben een attractief potje ijshockey gezien.

Na een nederlaag van vorige week stond zondagavond wederom een lastige tegenstander op het ijs. HYS had namelijk twee extra eredivisie spelers meegenomen met het doel om de Lions een ijshockeylesje te geven. De Lions daarentegen konden geen gebruik maken van verdediger Bart Vink. Hij was geselecteerd voor het Nederlands team en speelt in Polen het “Euro Icehockey Challenge Tournament”.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd door het bestuurslid Dhr. W van Meurs van de stichting “DADA” een symbolisch face-off genomen. Vanaf het eerste fluitsignaal ging de wedstrijd gelijk op. Over en weer waren mooie breakouts te zien. In verband met de diverse straffen aan de kant van Den Haag werd door Coach Richard de Wilde regelmatig de powerlijnen opgesteld, waardoor het leek of de Lions soms met twee lijnen speelde. Door deze strategie werd er wel een aanslag gepleegd op de kracht en conditie van de betreffende spelers. Toch was het Jeroen van den Broek die in de zesde minuut de openingstreffer op het scorebord liet verschijnen. Jasper Busink had kort daarvoor de puck veroverd op twee Haagse spelers die achter hun doel met elkaar in botsing kwamen. Den Haag ging er in ieder geval niet slechter van spelen en kwam regelmatig gevaarlijk voor het Dordtse doel. Enkele minuten later werd door Florian Nelemans vanuit zijn verdedigingsvak een mooie stretch pass gegeven aan Jasper Kick die vervolgens de 2-0 scoorde.

In de tweede periode sloeg de weegschaal uit naar de kant van HYS Hokij. Zij waren opdat moment duidelijk de betere ploeg en brachten snelheid in hun spel en speelden fysiek sterker. Het was wachten op een tegen doelpunt en die kwam er ook. Met 04.46 minuten op de klok werd na een fout in de Dordtse verdediging de 2-1 shorthanded ( Den Haag stond met een man minder op het ijs) gescoord. Hys kreeg hierdoor kennelijk vleugeltjes maar kwam gelukkig niet meer tot scoren. Dit was met name toe te rekenen aan goed keepende goalie Claudia van Leeuwen. Zij hield de Lions in de wedstrijd. Voor een aantal spelers werd het fysiek steeds zwaarder doordat coach de Wilde regelmatig op hen een beroep deed tijdens een aantal powerplay situaties. Wetende dat deze periode met 0-1 was verloren werd de kleedkamer opgezocht.

Bij het begin van de derde periode werd duidelijk dat HYS de wedstrijd naar zich toe wilde trekken. De eredivisie spelers werden vaker op het ijs gezet en dat wierp zijn vruchten af. Na 7 minuten viel de gelijkmaker tijdens een powerplay van HYS. Voor de Lions was het nu een kwestie van koppie erbij houden en niet in paniek raken. Nog geen 3 minuten daarna bracht Valentijn Scheffe de Lions weer op voorsprong nadat hij van achter het vijandelijke doel was aangespeeld door Jasper Kick. De Lions mochten kort daarna gebruik maken van een 5 op 3 situatie nadat HYS twee straffen ( Elbowing en Holding) had opgelopen. Helaas werd deze kans niet verzilverd. Om op gelijke hoogte te komen werd kort voor het einde van de wedstrijd door de coach van HYS zijn goalie van het ijs gehaald in ruil voor een extra speler. Hierdoor werd de druk op het Dordtse doel verhoogd maar de stand bleef uiteindelijk ongewijzigd. Even was er zicht op een vierde treffer nadat vanuit het Dordtse verdedigingsvak de puck richting het empty net werd geschoten die vervolgens rakelings naast ging. De opluchting was er na het eindsignaal. Eindstand: 3-2 winst voor Sani-Dump Dordrecht Lions die hierdoor zijn koppositie met drie punten verstevigde.

Volgende week staan er twee wedstrijden gepland. Zaterdagavond 19 november wordt de uitwedstrijd gespeeld tegen Zoetermeer Panters. Zondagavond 20 november komt Eindhoven High Techs in Dordrecht op bezoek. Aanvang 20.10 uur.

Deel dit bericht met je vrienden!