maandag 21 juni 2021

Alles over Dordrecht

Studenten doen onderzoek voor drie groengebieden in Dordrecht

15 november 2011

DORDRECHT -  Een groep van vijftig studenten uit Den Bosch is op 14 november begonnen met een onderzoek om een duurzame visie voor de groenstructuur op drie plaatsen in Dordrecht te maken. De groep begint met het afnemen van enquêtes. De studenten zijn van de module Stad en Groen van de Hogere Agrarische School Den Bosch.

In hun groenvisie nemen studenten ook meningen en ideeën van bewoners, gebruikers en andere belanghebbenden mee. Het kan dus zijn dat buurtbewoners worden aangesproken door deze studenten. De vijftig studenten vormen projectgroepen die elk een locatie gaan uitzoeken.

De plaatsen die zijn uitgekozen, zijn de Tolbrugkamp, Merwedepolder en de M.H. Trompweg. Voor de Tolbrugkamp en de Merwedepolder (naast het Woon- en zorgcentrum De Merwelanden) gaan zij onderzoeken hoe de huidige inrichting beter afgestemd kan worden op de wensen van de bewoners uit de buurt. Bij de M.H. Trompweg gaan de studenten de onlangs voorgestelde nieuwe inrichting onderzoeken.

Aan het einde van de studieopdracht zullen de studenten hun plannen presenteren aan de gemeente. Daarna bekijkt de gemeente hoe realistisch en uitvoerbaar de plannen zijn.

Lees meer over:

onderzoek groen
Deel dit bericht met je vrienden!