maandag 21 juni 2021

Alles over Dordrecht

Blije mensen bij sinterklaas actie van plastic tas vrij

14 november 2011

DORDRECHT - Verraste blikken en blije mensen waren vrijdagochtend te zien in de Dordtse binnenstad. Plastic Tas Vrij deelde lekkers en tassen uit op de Dag van de Duurzaamheid.

Wie zoet was -dus wie zijn eigen tas meebracht-, kreeg een heerlijk Fair Trade Sinterklaas chocolaatje.  

Mensen die met een plastic tas liepen, kregen niet met de roe. Wel konden ze hun plastic tassen inleveren en mochten vervolgens een nieuwe, herbruikbare tas uitzoeken. 

Uiteraard moesten ze dan wel beloven om nooit meer een plastic tasje te accepteren op de markt of in de winkels. Bovendien werden ze meteen ambassadeur van Plastic Tas Vrij gemaakt. Plastic Tas Vrij en vrienden hadden zelf tassen gemaakt van restjes stof en kapotte paraplu’s, maar er waren ook tassen gedoneerd door Opnieuw & Co.  Ook de Bodyshop gaf tijdens de actie spontaan tassen aan Plastic Tas Vrij om uit te delen.  

Op de Dag van de Duurzaamheid wilde de organisatie een punt maken, omdat plastic tassen niet duurzaam zijn. Vaak worden ze maar even gebruikt en daarna weggegooid. Daarbij vervuilen ze ons milieu en kosten ze jaarlijks het leven van honderdduizenden dieren.
Deel dit bericht met je vrienden!