maandag 21 juni 2021

Alles over Dordrecht

Vele kleintjes maken één grote

14 november 2011

DORDRECHT - Vrijdag 11 november heeft stichting Wezenlijk in de Centrale Bibliotheek Dordrecht, aansluitend op de workshop poëzie die verzorgd werd door de Dordtse schrijver Casper Markesteijn, haar eerste gedichtenbundel  ‘Passievrouwen’ geveild ten bate van Stichting Pink Ribbon.

Deze bundel met gedichten en foto’s die uitgegeven is door uitgeverij aquaZZ werd geveild door de wethouder Harry Wagemakers voor 125 euro.

Docent van deze gedichtenavond, Casper Markesteijn, legde in het kort uit hoe gedichten tot stand komen en wat bijzondere regels zijn van gedichten, waarna aantal gedichten door deelnemers werd gemaakt en voorgelezen.

Ook de baten van de workshop waren voor Pink Ribbon. Totaal kon er deze avond samen met uitgeverij aquaZZ, een bedrag van 2417,73 euro aan ambassadeur Tamara Wisman van stichting Pink Ribbon overhandigd worden. Zowel Wagemakers als Wisman vertelden hoe belangrijk het is om dit soort vrijwilligerswerk in de toekomst te blijven doen omdat die een bijdrage leveren aan goede doelen, zeker nu door de economisch crisis ook de bijdrage van bijvoorbeeld de gemeentelijke overheid minder wordt. 

Zo kunnen we van alle beetjes iets groots maken, was de boodschap van deze bijzondere avond.

De voorzitter van Stichting Wezenlijk, Hulya Celik, vertelde dat ze als vrouw zich geroepen voelt om een bijdrage te leveren aan de preventieve maatregelen tegen borstkanker. Ze wilde van vrouwen voor vrouwen een bundel realiseren die een bijdrage kan leveren aan o.a. onderzoeken van stichting Pink Ribbon, maar ook vrouwen inspireren hun kracht te leggen in creatieve expressie.

Het is Celik gelukt om samen met Angélique Kersten een gedichtenbundel te maken waarvan de opbrengst ook weer bestemd is voor het goede doel. Fotografen Pamela Bakhuizen en Demet Adiguzel maakten de prachtige foto’s in de bundel. Iedereen die aan deze avond deelnam, was zeer enthousiast en soms ontroerd. 

Stichting Wezenlijk is opgericht in 2010. Het is een stichting die mensen met stoornissen, beperkingen en belemmeringen in de richting van kunst kanaliseert.

Het eerste jaar was Stichting Wezenlijk hoofdzakelijk bezig met haar deelnemers. Inmiddels is Stichting Wezenlijk veel breder geworden. Iedereen die zich geroepen voelt iets te doen voor het maatschappelijke belang kan op het nieuwe project ‘Kom in actie voor …?Samen staan we sterk’ een beroep doen.

Zo was de hoofdsponsor van deze actie, als onderdeel van dit project, Rotary Club Dordrecht. Het doel van dit project, opgezet met de studenten van de avond opleiding Toegepaste Psychologie van het Da Vinci College, is vooral om de sociale binding te versterken in de huidige maatschappij. 

Deel dit bericht met je vrienden!