maandag 14 juni 2021

Alles over Dordrecht

Podiumplaatsen voor jonge rijdsters van Kunstrijvereniging De Drechtsteden

Podiumplaatsen voor jonge rijdsters van Kunstrijvereniging De Drechtsteden

14 november 2011

DORDRECHT - Terwijl in Dordrecht de Sint werd verwelkomd stonden een aantal jonge kunstrijdsters van de Dordtse Kunstrijvereniging de Drechtsteden in ijssportcentrum Kardinge in Groningen op het ijs om te schitteren in de eerste wedstrijd van dit seizoen.

In verschillende categorieën was er deelname door 12 rijdsters van Kunstrijvereniging De Drechtsteden uit Dordrecht.

In de categorie Mini’s A in een veld van 9 deelneemsters reden Rosalie van Wageningen (8) en Demi Sijswerda (9) beiden uit Dordrecht en Isa van Swieten (8) uit Papendrecht,  

Deze  jonge talentvolle rijdsters zorgden meteen dat de Dordtse vereniging op de kaart werd gezet. Rosalie werd 1e, Demi 2e en Isa 6e.
 
In  de categorie mini’s B (14 deelnemers en mix van meisjes en jongens)  waren Loek Laurens (11) uit Strijen en Maureen Drijver (9) uit Dordrecht aan de beurt. 
Loek reeds een onwijs krachtige en stoere kür met veel vaart die veel indruk maakte op jury en publiek. Ondanks een val eindigde hij op een prima 4e plaats.
Maureen reed een mooie  kür op muziek uit de film Echanted en liet een positieve indruk achter. Als gevolg van een erg sterk deelnemersveld eindigde zij op de 14e plaats.
 
In de categorie Proms, werd deelgenomen door de 10-jarige Barendrechtse Carina Liao.
Als rijdster in deze categorie valt Carina op door haar natuurlijke en vloeiende bewegingen op haar schaatsen en liet zij mooie zweefstanden zien. Helaas viel zij bij haar moeilijkste sprong en werd  5e met een klein verschil in punten haar voorgangsters. 
 
’s Middags was het beurt aan de Proms B:  
De rijdsters Joanne Stam, Tamara van der Stel, Romy Kaptein, Rosan van der Velde, Amke Eskes en Nicole Verhoeven zijn afgelopen seizoen geslaagd voor de testen. Dit betekende promotie naar deze categorie en mochten zij voor het eerst  in de zwaardere categorie Proms B hun nieuwe kür rijden. 
 
In een veld van 15 rijdsters reed Amke Eskes (13) uit Dordrecht een hele mooie foutloze kür met hoge sprongen en snelle pirouetten en werd 4e.
Nicole Verhoeven (16) uit Puttershoek werd 9e, Rosan v.d. Velde (16) uit Gorinchem werd 10e, Tamara van der Sel (15) uit Dordrecht werd 12e, Romy Kaptein (13) uit Dordrecht werd 14e en Joanne Stam (16) uit Oud-Alblas sloot de rij met de 15e plaats.
 
De rijdsters van DDD  werden in Groningen gecoacht door Marieke Kruithof.
 
Per week trainen de meisjes  4 tot 10 uur op het ijs. Zij trainen on en  off-ice in Dordrecht, waar zij gecoacht wordt door Marieke Kruithof en het trainersteam van DDD Nicole Goossens en hoofdcoach Astrid Winkelman. Daarnaast volgen zij balletlessen bij Natasja Deurwaarder uit Dordrecht.
 
Informatie over de kunstrijvereniging op www.ddd-kunstrijden.nl
 
Deel dit bericht met je vrienden!