maandag 21 juni 2021

Alles over Dordrecht

Motie Belastingvrije Vrijwilligersvergoeding aangenomen door gemeenteraad

11 november 2011

DORDRECHT - Beter Voor Dordt heeft bij de begrotingsbehandeling een motie ingediend die er voor moet zorgen dat vrijwilligers mogelijk een extraatje krijgen. In de belastingwet is geregeld dat vrijwilligers recht kunnen hebben op een belastingvrije vergoeding. 

De motie roept de wethouder op er voor te zorgen dat organisaties worden geactiveerd deze vergoeding ook te gaan betalen aan hun vrijwilligers zodat zij daarmee een extraatje hebben. 

Dit extraatje kan oplopen tot maximaal 4 euro 50 per uur met een maximum van 1.500 euro per jaar. Voor mensen in de bijstand is het onder voorwaarden mogelijk dat deze vergoeding niet gekort wordt op de uitkering. 

Tot tevredenheid van de fractie Beter Voor Dordt is deze motie aangenomen.

Deel dit bericht met je vrienden!