maandag 21 juni 2021

Alles over Dordrecht

Via Lumina genomineerd voor landelijke 'meer dan handen award'

11 november 2011

DORDRECHT - Via Lumina uit Dordrecht is door het Nationaal Coördinatieorgaan van het Europees jaar van het vrijwilligerswerk 2011 genomineerd voor een landelijke 'meer dan handen award' in de categorie “Innovatie”. Zij maken hiermee kans op een prachtig sculptuur van kunstenares Lidia Boomsma en € 5000,- ondersteuning door de VriendenLoterij. De gemeente Dordrecht wenst Via Lumina veel succes! 

De awards worden op 7 december door staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (VWS) en Ivo Niehe uitgereikt in bijzijn van Prinses Margriet. De uitreiking vindt plaats in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Dordtse winnaars
In heel Nederland zijn in meer dan tachtig gemeenten lokale ‘meer dan handen awards’ uitgereikt aan mensen en organisaties die uitblinken in vier categorieën; Passie, Verbinding, Competentie en Innovatie. In Dordrecht zijn deze lokale awards gewonnen door: Hospice De Patio, Via Lumina, Lets Ruilwinkel en Wereldwijven. Voor elke award zijn nu tien landelijke genomineerden geselecteerd. Via Lumina gaat op voor de landelijke award. Een jury selecteert uit de genomineerden één winnaar per categorie.

‘Mooi initiatief’
Via Lumina is een non-profit stichting die gerund wordt door enthousiaste en actieve vrijwilligers. De stichting maakt zich sterk voor mensen met een psychosociale achtergrond. Hun formule bestaat uit vier peilers: een galerie, het Outsider- en Juniorcafé, creatieve projecten en stimuleren van deelname van kwetsbare mensen aan reguliere Dordtse activiteiten. “Via Lumina is altijd op zoek om voor ‘mensen met een beperking’ nieuwe projecten te bedenken en uit te voeren. Bijvoorbeeld het Juniorcafé. Een mooi initiatief gericht op het vergroten van zelfvertrouwen van de jongeren en het doorbreken van het sociale isolement”, aldus de Dordtse jury.
 
De 'meer dan handen awards' zijn een initiatief van het Nationaal Coördinatieorgaan (NCO) van het Europees jaar van het vrijwilligerswerk. Het NCO werkt samen met een stuurgroep die bestaat uit de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV), NOC*NSF, MVO Nederland, de Vereniging van Nederlandse gemeenten en de gemeente Hellendoorn. De VriendenLoterij ondersteunt het initiatief door het prijzengeld van € 5000,- per award beschikbaar te stellen. Dit prijzengeld kunnen de winnaars inzetten voor hun vrijwilligersactiviteiten.
Deel dit bericht met je vrienden!