maandag 21 juni 2021

Alles over Dordrecht

CU/SGP: 'Blij met toezegging wethouder Reynvaan over Kloostertuin'

11 november 2011 (door Pieter Verhoeve)

DORDRECHT - De discussie over de Kloostertuin maakte deze week veel los in de Dordtse gemeenteraad en pers. Op haar website legt de fractie CU/SGP middels woordvoerder Pieter Verhoeve uit waarom ze tevreden is met de toezegging van wethouder Reynvaan (Beter voor Dordt) om onderzoek te doen naar de Kloostertuin.

'De Kloostertuin heeft niet gebracht wat er van verwacht werd. De fikse opknapbeurt (kosten 1,9 miljoen euro) zorgde niet voor een fraaie, verstilde en authentieke plek. Het resultaat was een tweetal (her en der kalende) grasmatten, waarvan de randen regelmatig met graffiti zijn besmeurd.

De CU/SGP heeft met BVD slechts een onderzoek willen laten doen naar de mogelijkheid om weer een stuk authentieke kloostertuin aan te brengen. Wanneer deze door scholieren of vrijwilligers wordt bijgehouden, krijg je namelijk een andere levendigheid in de tuin dan de huidige hangjongeren en scholieren die de voornaamste bezoekers zijn. Zie zoals het kan in Utrecht bij de Mariaplaats. Of zoals ook de tuin van Villa Augustus prachtig is aangelegd.

Dit heeft niets te maken met populisme, laat staan dat we ons slechts hebben laten meeslepen door knorrige buurtbewoners. Het is de diepgewortelde overtuiging dat een eeuwenoude plek atmosfeer heeft, doorleefdheid, die je moet koesteren. Of zoals recent verwoord in de documentaire ‘Ziel van de Stad’: het gaat er om een ontzielde plek zijn ‘ziel’ en ‘smoel’ weer terug te geven.

Kennelijk is de staat van de Kloostertuin en de bijbehorende overlast voor de andere partijen geen probleem. Enig ander alternatief van de andere fracties heeft de CU/SGP evenmin vernomen. De mogelijkheid om binnen minimale kosten en binnen het huidige ontwerp een bescheiden aanpassing te doen, ligt voorhanden. Daarom is de fractie tevreden met de toezegging van wethouder Reynvaan onderzoek te doen naar de Kloostertuin en de bijbehorende overlast. We kijken uit naar de resultaten.'

http://dordrecht.christenunie.nl/k/n1559/news/view/495901/43664/Kloostertuin-kan-van-zesje-naar-een-acht.html

 

Deel dit bericht met je vrienden!