zondag 20 juni 2021

Alles over Dordrecht

Kamerverhuurder moet €78.000 aan dwangsommen betalen

11 november 2011

DORDRECHT - De eigenaar van vele panden in Dordrecht moet € 78.000 aan dwangsommen betalen vanwege het illegaal verhuren van kamers in vijf panden. De rechtbank van Dordrecht heeft bepaald dat de gemeente de dwangbevelen mocht uitvaardigen. Het verzet van de eigenaar is ongegrond verklaard. De rechtbank veroordeelde hem ook tot het betalen van de proceskosten die de gemeente heeft gemaakt, in totaal € 6.520.

De dwangbevelen werden uitgevaardigd om de dwangsommen te incasseren die de gemeente de eigenaar in 2008 en 2009 heeft opgelegd wegens het zonder vergunning verhuren van kamers. Het gaat om twee panden aan de Markettenweg, twee in de Sumatrastraat en één in de Martinus Steynstraat. De eigenaar heeft de dwangsommen, ondanks herhaaldelijke aanmaningen, niet betaald. De gemeente heeft daarom in 2010 dwangbevelen uitgevaardigd. De eigenaar heeft daartegen verzet ingesteld bij de rechtbank. Hij beweerde bij de rechtbank dat hij de invorderingbesluiten en aanmaningen nooit heeft ontvangen. De rechtbank concludeert in haar vonnis dat dat niet geloofwaardig is. 

Omdat de eigenaar door is gegaan met de illegale kamerverhuur zijn de dwangsommen inmiddels opgelopen tot in totaal € 368.000 euro. Over de inning van deze dwangsommen lopen nog rechtszaken.

 
Deel dit bericht met je vrienden!