zondag 20 juni 2021

Alles over Dordrecht

Duurzaamheidscafé Dordrecht besteedt aandacht aan winnares Hanneke Kijlstra

11 november 2011

DORDRECHT -Het duurzaamheidscafé, dat vanavond om 8 uur in natuurcentrum Weizigt begint, besteedt aandacht aan winnares Hanneke Kijlstra. Zij kreeg gisteren een belangrijke milieuprijs uit handen van commissaris van de Koningin, Jan Franssen.

Meer gegevens daarover:
Zuid-Hollandprijs 2011
'Een duurzame toekomst voor Zuid-Holland'
Winnaars bekend
Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het provinciehuis op donderdag 10 november, ontvingen de winnaars hun prijs uit handen van Jan Franssen, commissaris van de Koningin in Zuid-Holland. Er waren dit jaar totaal een recordaantal van 139 inzendingen; daaruit selecteerde de jury eerder 8 genomineerden.

De winaars zijn:
De heer J. van Gilst van het bedrijf Infosfeer uit Hellevoetsluis wint € 50.000 met Energiegewas op braakliggende bedrijfsterreinen, in de categorie professionals, met voorstellen die de duurzame economie van Zuid-Holland versterken. De inzender wil bamboe als nieuw en alternatief energiegewas introduceren in Europa omdat ten eerste het gewas biomassa voortbrengt en ten tweede het gewas goed groeit op vervuilde gronden.
Mevrouw J.C.M. Kijlstra uit Dordrecht wint € 15.000 met het plan voor de eerste plastic tas vrije gemeente in Nederland in de categorie bewoners/vrijwilligers, met ideeën voor een duurzame eigen leefomgeving. De inzender stelt dat productie en gebruik van plastic tassen een directe bedreiging zijn voor de mensheid en wil Dordrecht symbool laten staan voor deze strijd.
De heer G.L. Bosman uit Delft met The Upcycle ontvangt € 10.000 in de categorie studenten, met initiatieven en ideeën voor verduurzaming in het bedrijfsleven (midden- en kleinbedrijf) en het onderwijs. De inzender heeft een plan ontwikkeld om oude fietsen, die vaak bij bosjes worden achtergelaten, een nieuw leven te gunnen.
‘Een duurzame toekomst voor Zuid-Holland’
De Zuid-Hollandprijs bestaat sinds 2009 en heeft elk jaar een ander thema. Dit jaar is het thema: Een duurzame toekomst voor Zuid-Holland. Met deze prijs wil de provincie waardering tonen voor vernieuwende ideeën die bijdragen aan een duurzame toekomst voor Zuid-Holland.
De provincie daagde professionals, bewoners/vrijwilligers en studenten uit om ideeën in te zenden die een bijdrage leveren aan een duurzame toekomst voor Zuid-Holland. Het totale prijzengeld bedraagt € 75.000, verdeeld over de categorieën professionals, bewoners/vrijwilligers en studenten. De prijzen moeten worden besteed aan de uitvoering van het idee.

Jury
De Zuid-Hollandprijs kent een brede, deskundige jury die de inzendingen heeft getoetst aan de selectiecriteria. De jury bestaat uit:

Sybilla Dekker, voorzitter (voormalig minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ontwikkeling en Milieu)
Jeroen de Haas (bestuursvoorzitter Eneco)
Aad Veenman (voormalig president-directeur Nederlandse Spoorwegen)
Riëtte Bosch (projectmanager West 8)
Anja Overhoff (algemeen directeur Den Haag Marketing & Events)
Tjark de Lange (directeur KAPP Nederland BV)

Deel dit bericht met je vrienden!