Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'PvdA dient motie
09nov 2011

PvdA dient motie "Tegen Stapeling Bezuinigingen" in

DORDRECHT - Tijdens de Algemene Beschouwingen dinsdag 8 november 2011 in de gemeenteraad heeft de PvdA het college opgeroepen om zich stevig in te spannen om in hun netwerken de stapeling van bezuinigingen aan de orde te stellen. Grote groepen in de samenleving hebben weinig tot geen financiele ruimte meer om de bezuinigingen op te vangen. Iedereen moet zijn steentje bijdragen, maar mensen met lagere inkomens moeten zoveel mogelijk worden ontzien bij de bezuinigingsmaatregelen.

"Het is uitermate belangrijk dat de lokale overheden een vuist maken om het rijksbeleid te beïnvloeden. Onderlinge stedennetwerken, kennisinstituten, de VNG, provincie, ministeries, tweede kamerfracties: allemaal plekken waar de toekomst van de stad geagendeerd wordt en waar ook Dordrecht zijn gezicht moeten laten zien en inbreng moet leveren", aldus PvdA fractievoorzitter Jan Lagendijk.
 
Ook wethouder Wagemakers, die nu steeds meer met de gevolgen van de bezuinigingen voor Dordrecht wordt geconfronteerd, riep de gemeenteraad op om bij hun partijen in de Tweede Kamer aan de bel te trekken dat het zo niet langer kan.Deel dit bericht met je vrienden!