maandag 21 juni 2021

Alles over Dordrecht

Distributiecentrum binnenstad stapje dichterbij

9 november 2011

DORDRECHT - Bevoorradingsverkeer in de Dordtse Binnenstad veroorzaakt belastende trillingen voor de monumenten. Wonen en winkelen is aangenamer zonder de hinder van grote vrachtwagens. 

De fractie van Beter Voor Dordt ziet mogelijkheden in een centraal distributiecentrum om van daaruit de winkels en bedrijven met kleinere -mogelijk elektrische- wagens  te kunnen bevoorraden. In de zomer stelde BVD daar reeds vragen over. 

Tijdens de eerste dag van de algemene beschouwingen, dit jaar op 8 en 9 november, vraagt de fractie naar de stand van zaken rond onderzoek naar de haalbaarheid van een distributiecentrum. 

Tot vreugde van BVD heeft wethouder Piet Sleeking goed nieuws. Een paar maanden geleden bracht hij al een bezoek aan Tilburg om daar in de praktijk kennis te maken met dit fenomeen. 

Inmiddels is Dordrecht aspirant lid van Binnenstadservice Nederland. Dit is een landelijke organisatie op het gebied van distributiecentra voor binnensteden en de logistieke processen in een breed perspectief. Diverse ondernemers in de Dordtse binnenstad hebben zeer positief gereageerd op de mogelijke realisatie van een distributiecentrum. Er lijkt draagvlak te zijn bij de ondernemers en daarmee komt de realisatie een stapje dichterbij.  

Deel dit bericht met je vrienden!