zondag 20 juni 2021

Alles over Dordrecht

Drie nieuwe VIP's in Dordrecht

7 november 2011

DORDRECHT - Het netwerk van vrijwilligers informatie punten in Dordrecht wordt vanaf 7 november aanstaande uitgebreid met drie nieuwe locaties en bijbehorende spreekuren. Er komen nieuwe VIP spreekuren in Staart-West (Maasststraat 25), Het Praathuis (Mariënbornstraat 3a) en Wijkcentrum De Driesprong (Bankastraat 10). Het complete overzicht van locaties, spreekuren en adressen staat onderaan dit artikel.

De gemeente Dordrecht en DWO vinden het belangrijk dat mensen dicht in de buurt, d.w.z. op wijkniveau, informatie kunnen krijgen over vrijwilligerswerk, vacatures en rechten en plichten die hierbij komen kijken. De dienstverlening van de Vrijwilligers Vacature Bank komt daarmee dicht bij huis voor iedereen binnen bereik en wel ‘live’. Als mensen dus graag een gesprek aangaan over de mogelijkheden kunnen ze naar één van de spreekuren. Willen ze zelf kijken en snuffelen naar vacatures dan kan dit op www.vrijwilligoppad.nl .

Frank Horemans, coördinator van de informatiepunten vertelt:
‘ Je kunt als aspirant vrijwilliger op een laagdrempelige manier, tijdens de inlooptijd van het VIP, informatie en bemiddeling komen halen. Dit gebeurt in persoonlijk contact met een bemiddelaar. Die staat je te woord, luistert naar wat je zoekt en gaat samen met de aspirant vrijwilliger op zoek naar de meest passende vrijwilligersplek. Dit kan vrijwilligerswerk in de eigen buurt of wijk zijn maar ook elders natuurlijk!’
De bemiddelaars hebben naast papieren informatie van wijkgebonden vacatures ook de beschikking over een computer waarmee ook vacatures verderop kunnen worden bekeken.
 
Vrijwilligerswerk moet vooral leuk zijn! Je moet lol hebben in wat je doet.
Tevreden vrijwilligers zijn goud waard voor iedere organisatie.
‘ We proberen bij de bemiddeling zoveel mogelijk uit te gaan van de eigen talenten of sterke kanten van de vrijwilliger. Hier proberen bemiddelaars dus achter te komen in hun gesprek met de aspirant vrijwilliger. Mensen willen het vrijwilligerswerk wat ze doen leuk vinden. Je kunt dan het beste uitgaan van de eigen kracht van mensen. Het is echter ook heel goed mogelijk dat een aspirant vrijwilliger iets wil doen wat hij/zij nog nooit heeft gedaan en dan moet er ruimte en begeleiding zijn om dit te leren. Veel organisaties hebben hier aandacht voor en hebben de mogelijkheid hiertoe gecreëerd. Hier kunnen bemiddelaar en vrijwilligers dus samen naar kijken.’ Aldus Frank.
 
Het overzicht van Vrijwilligers Informatie Punten :
1.       Bibliotheek Sterrenburg, Dalmeierplein 10. Maandag van 14.00 – 15.30 uur
2.       Wijkcentrum de Admiraal, Admiraalsplein 168. Maandag van 13.00 – 15.30 uur
3.       Wijkcentrum De Koloriet, Jacob Marisstraat 70. Dinsdag van 14.00 - 15.30 uur
4.       Wijkwinkel Crabbehof, v. Oldenbarneveldtplein 84-86. Maandag van 13.00 – 16.30 uur
5.       Bibliotheek Stadspolders, Dudokplein 225. Maandag van 14.00 – 15.30 uur
6.       De Schalck, Singel 28. Dinsdag van 13.30 – 16.00 uur en vrijdag van 9.30-12.00 uur
7.       Wijkcentrum De Driesprong, Bankastraat 10. Dinsdag van 10.00 – 12.00 uur
8.       Wijkcentrum Staart-West, Maasstraat 25. Woensdag van 14.00-15.30 uur
9.       Wijkcentrum Het Praathuis, Mariënbornstraat 3a. Maandag van 10.00 – 12.00 uur
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met tel. 078 6481888 of 078 6334444 of :
 
Frank Horemans op F.Horemans@dwo.nl
 
Lisette Kleinendorst op L.Kleinendorst@dwo.nl

Lees meer over:

vrijwilligers dordrecht dwo vip
Deel dit bericht met je vrienden!