maandag 21 juni 2021

Alles over Dordrecht

Soccer for Life / DZS verliest van ‘volwassen’ FC EL

7 november 2011

DORDRECHT - Soccer For Life / DZS is weggezakt naar de middenmoot van de Eerste Divisie (zaalvoetbal) na de tweede thuisnederlaag op rij. Na een matige wedstrijd met een 4-3 thuisnederlaag tegen FC E.L. (Etten-Leur) zakt de ploeg van Mohammed Belahcen naar de zesde plaats.

Soccer For Life / DZS bestaat uit een ploeg met tieners of spelers die net geen tiener meer zijn. ,,Dan kan het voorkomen dat niet alle wedstrijden even goed zijn’’, concludeert coach Belahcen. ,,Dat hoort bij het leerproces. Vandaag zijn we verslagen op volwassenheid, door een ploeg die het veel slimmer aanpakte’’.

Belahcen moest ook flink puzzelen, nu aanvoerder Zohair Elyaakoubi geschorst is na de rode kaart na de laatste thuiswedstrijd tegen FC Verest. Zonder Elyaakoubi kwam een groot deel van de opbouw nu op de schouders te liggen van Jordany Martinus. Toch kwam SFL in de eerste helft op een 2-1 voorsprong. Na een achterstand maakte Henry Otto op aangeven van Prince Calmera de 1-1; Jordany Martinus frommelde daarna een bal achter doelman Pim van der Ven na een man-meer-situatie, na een gele kaart voor een van de verdediger van FC EL.

In de tweede helft nam FC EL scoretechnisch het heft in handen. De ploeg scoorde drie keer in tien minuten, zonder echt een veldoverwicht te hebben. ,,Ik was niet tevreden met hoe de ploeg reageerde op de tegenstander’’, legt Belahcen uit. ,,Ze spelen net wat slimmer, tegenstanders die snel gaan liggen, gaan praten, gaan zeuren. Ik weet dat we een ploeg zonder al te veel ervaring hebben, maar sommige gevallen zie je aankomen en daar moet je beter mee omgaan’’. 

In de laatste tien minuten van de wedstrijd (met een 4-2 achterstand) probeerde de Dordtenaren door een meevoetballende doelman Gilmairo van der Werp nog een goed resultaat te af te dwingen, maar dichterbij dan de aansluitingstreffer, kwam SFL niet. ,,Ook in de slotfase zijn er net teveel voetballers die de rust niet bewaren en gaan forceren’’, zegt Belahcen. ,,Dat leidt tot balverlies en dat is jammer. Helaas, het hoort bij een jonge ploeg als deze in een leerproces. We hebben weer wat punten waar we aan kunnen werken’’.

 
 Soccer For Life / DZS – FC EL 3 – 4 (2-1)
 
 Scoreverloop: 4’ 0-1 – Bouhdouz (Karafakili), 13’ 1-1 Henry Otto (Prince Calmera), 19’ 2-1 Jordany Martinus (Alex Rekondie), 28’ 2-2 Karafakili (-), 32’ 2-3 Mohammed Boulou (eigen doelpunt), 40’ 2-4 Bouhdouz (Althoussane), 49’ 3-4 Sharog Susani (-)
 
 
Opstelling SFL/DZS: Van der Werp, Indijar, Rekondie, Otto, Boulou, Susani, Martinus, Calmera, Touhouss, Van der Kruijk
 
Opstelling FC EL: Van der Ven, van Vugt, Karahan, Yakut, Karafakili, Bouhdouz, Althoussane, Moesant, Colkis
 
 
Bijzonderheden: Een uiterst zwakke scheidsrechter Chayed gaf alleen geel aan Van Vugt van FC EL. Bij DZS/SFL ontbrak Zouhair Elyaakoubi vanwege een schorsing na de vorige wedstrijd, thuis tegen FC Verest. Hoe lang hij geschorst is, is nog niet duidelijk.
 

Lees meer over:

zaalvoetbal dzs soccer for life
Deel dit bericht met je vrienden!