maandag 21 juni 2021

Alles over Dordrecht

PvdA en CU/SGP willen prostitutie in Dordrecht op korrel nemen

7 november 2011

DORDRECHT - Dordrecht heeft geen prostitutiebeleid. Daarom willen de CU/SGP en de PvdA een onderzoek naar de omvang van de prostitutie in de stad. ‘Het is naïef om te denken dat in Dordrecht niets aan de hand is’ zo zegt Jan Lagendijk.  Hij is de voorman van de PvdA.

Onderzoek heeft uitgewezen dat het merendeel van de prostituees gedwongen in de branche werkzaam is. ‘Het is daarmee een vorm van moderne slavenhandel’ aldus Pieter Verhoeve van de CU/SGP. De Dordtse partij zal samen met de PvdA een motie indienen tijdens de begrotingsbehandeling morgen en woensdag in de gemeenteraad.

Lagendijk: ‘Vrouwen moeten zich overal veilig kunnen voelen. Nu is onbekend of er gedwongen prostitutie plaatsvindt in de stad. We willen daarom onderzoeken hoe groot de problematiek is.’ Verhoeve vult hem aan: ‘Bovendien zijn er in andere steden regelingen om prostituees te helpen bij uittreding. Wanneer het nodig en mogelijk is, zou daarop aangesloten kunnen worden.’ Wat de CU/SGP en PvdA betreft ontwikkelt de gemeente beleid omtrent prostitutie, zoals in vele andere grote plaats in Nederland al gebeurd is.

In Utrecht gelden als uitgangspunten het beperken van de overlast, het bevorderen van het welzijn van prostituees en het voorkomen van mensenhandel en illegale en gedwongen prostitutie. Ook probeert men in de domstad te voorkomen dat jongeren de prostitutie ingaan en biedt men steun aan diegenen die de prostitutie willen verlaten. „Dat beleid zou ook in Dordrecht handvatten kunnen bieden”, aldus Verhoeve in het Reformatorisch Dagblad (RD).

Lees meer over:

cu/sgp lagendijk verhoeve
Deel dit bericht met je vrienden!