maandag 14 juni 2021

Alles over Dordrecht

Kwalificatie voor kunstrijdsters voor Open Nederlands Kampioenschap Kunstrijden

Kwalificatie voor kunstrijdsters voor Open Nederlands Kampioenschap Kunstrijden

7 november 2011

DORDRECHT - Zaterdag 5 november 2011 werd op de ijsbaan in het Sportiom Den Bosch de technische korte kür gereden in de  tweede selectiewedstrijd voor het Open Nederlands Kampioenschap Kunstrijden .

Dordtse Winnie Dekker, 17 jarige debutante in de categorie Senioren, kon zich in deze wedstrijd naar de vijfde plaats schaatsen. 
Zij reed een erg mooie nieuwe korte kür op muziek uit de film Sex and the City 2 met Arabische invloeden. In haar kür liet zij een mooie dubbel Axel en een combinatiesprong zien. Deze werd met pluspunten door de jury gewaardeerd. De geplande en in deze  kür verplichte  driedubbele sprong werd een dubbele sprong waardoor het totaal aantal punten iets lager uitviel.
Winnie heeft zich met haar 3e plaats in de eerste selectiewedstrijd en het resultaat van deze wedstrijd ruimschoots gekwalificeerd voor deelname aan het ONK op 18 en 19 december in Tilburg.
De 17 jarige Simone Kruithof uit Maasdam moest vanwege een enkelblessure ook deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Simone heeft vorige week de trainingen kunnen hervatten en zal de 3e selectiewedstrijd op 26 november  in Dordrecht trachten zich alsnog te kwalificeren voor het ONK .
 
In de categorie Junioren werd er minder goed gescoord ten opzichte van de 
1e selectiewedstrijd en behaalde de 16-jarige Tara Reijns uit Goudswaard een 9e plaats. Een val na de eerste sprong in een serie zodat zij haar tweede sprong totaal  niet kon springen kostte Tara veel punten. 
Dit resultaat samen met haar 3e plaats in de 1e selectiewedstrijd vorige maand zorgt ervoor dat Tara de kwalificatie voor het ONK binnen heeft.
De 15-jarige Romy de Sterke uit ’s-Gravendeel reed een minder sterke korte kür waarin alleen hoog gescoord kan worden door deze bijna foutloos te rijden.
Zij eindigde op de 10e plaats waardoor kwalificatie voor haar nog niet zeker is.
 
In de categorie Novice wist de 13 jarige Amber IJsselstein uit Ridderkerk een mooie 8e plaats te bemachtigen. Amber zal zich in de 3e selectiewedstrijd kunnen kwalificeren.
De geblesseerde Barendrechtse Shanne Mast zal de 3e selectiewedstrijd hopelijk kunnen rijden. Een knieblessure maakte het de afgelopen periode onmogelijk te trainen. Zij is op de weg terug.
 
In de categorie Debs werden de talentvolle jonge rijdsters Kyarha van Tiel uit Rotterdam en Sophie Bijkerk uit Barendrecht respectievelijk 3e en 4e en hebben zich ruimschoots gekwalificeerd voor het ONK. 
Barendrechtse rijdster Sophie Bijkerk (9 jaar) en Kyarha van Tiel (11 jaar) uit Rotterdam
reden in de categorie Debs de korte kür in een veld van 19 deelneemsters.. 
Sophie reed op klassieke muziek van Finding Neverland een zeer mooi uitgevoerde, complete kür.  Zij wist met deze kür zowel de jury als het publiek te ontroeren. Door het missen van haar combinatiesprong kreeg zij te weinig punten voor de 3e plaats.
Sophie eindigde op een prima 4e plaats, met een verschil van 0.30 punt na clubgenootje Kyarha van Tiel, die 3e werd.
Kyarha, die in de eerste selectie wedstrijd vorige maand in Groningen op de 1e plaats eindigde, reed een kür met veel latin invloeden en zeer goed uitgevoerde en hoge dubbele sprongen. 
 
De rijdsters van de Dordtse kunstrijvereniging (DDD) komen voor de derde maal in actie op de thuisbaan op de Sportboulevard in Dordrecht op 26 november. Deze derde selectiewedstrijd zal voor een aantal rijdsters bepalend zijn met betrekking tot kwalificatie voor deelname aan het Open Nederlands Kampioenschap.
 
Bezoekers zijn welkom op 26 november van 9.00-20.00 uur. Een tijdschema is binnenkort te vinden op de website van kunstrijvereniging De Drechtsteden  www.ddd-kunstrijden.nl.
 
De entree voor deze wedstrijd is gratis.
Deel dit bericht met je vrienden!