zaterdag 19 juni 2021

Alles over Dordrecht

Groene Bloemist Marleen de Vos: creatief overleven in Dordrecht

5 november 2011

DORDRECHT – Marleen de Vos zegt als kleine zelfstandige te kunnen overleven in de economisch moeilijke tijd door haar zichtbaarheid te vergroten. Daarom is zij op facebook en hyves gegaan.

Zaterdag haalt zij overigens wel met haar muziekkorps Willem van Oranje de landelijke Sinterklaas binnen.

Een verhaal van een ondernemende ondernemer in bloemen en planten:

,,Als Groene Bloemist Marleen zit ik nu zeven jaar aan de Slangenburg in Sterrenburg in een kiosk, die ik heb omgebouwd tot een persoonlijke winkel. Toch is mijn assortiment groot. Ik heb natuurlijk even pech gehad want de Supermarkt is een tijd dicht geweest na een brand. Jumbo is nu mijn buurman.  Gelukkig wisten mijn vaste klanten mij toch te vinden. Gewoon doorgaan toch"

De Groene Bloemist naast de Ontmoetingskerk hoopt dat andere kleine zelfstandigen ook de kracht hebben om creatief te overleven. De Protestantse kerk (de buurman) laat de bloemen al door de buurvrouw verzorgen. Ze waardeert dat zeer.

Marleen de Vos geniet ook een andere bekendheid:

De familie De Vos is ook zeer muzikaal en hoort ook bij de geschiedenis van Willem van Oranje. Haar vader was al bij het korps, toen het nog als Oud-Strijders Legioen over de Dordtse straten liep.

Willem van Oranje, dat oefent in de Oude Boei nabij de Laan der VN, is uitgegroeid tot een gewoon populair muziekkorps, waar mensen vaak al tientallen jaren lid zijn,

Bloemiste Marleen, met ook een muzikale zoon en dochter,  is voor die traditie een voorbeeld.

Zaterdag slaat Marleen ook een keertje over in de Groene Bloemist - ,,ik heb een goede vervangster" -  want dan haalt zij met het muziekkorps de Sint binnen.  ,,Dat is toch geweldig voor ons korps".

 Een week later(19 npovember) zal een zwarte piet komen helpen aan de Slangenburg 7a.  Marleen de Vos: ,,Creatief doorgaan. Ik hoop dat we als kleine zelfstandigem positief kunnen blijven denken".

De gemeente is die ondernemingslust van Marleen de Vos opgevallen. Vorig jaar mocht de kleine Groene Bloemist die zoveel keus heeft de bloemen verzorgen in de Grote kerk tijdens de huldiging van de mensen, die koninklijk waren onderscheiden. Een foto met de gedecoreerden met hun bloemen heeft ook een ereplek in de Groene Bloemist. Als Marleen de foto toont, zegt zij: ,,Ik ben  zo een keer Hofleverancier geweest."

 Info van internet:

De Groene Bloemist Marleen

Slangenburg 7a
3328 DN DORDRECHT

De Groene Bloemist Marleen is een bloemenzaak in Dordrecht. De Groene Bloemist Marleen laat je als bloemist meegenieten van potplanten en bloemboeketten. Wil je een boeket bloemen in Dordrecht kopen dan kan dit bij De Groene Bloemist Marleen. Je kunt bij De Groene Bloemist Marleen zowel voor bruidsboeketten, een bloemstuk, rouwarrangement of een romantische ruikertje terecht. Ook verkoopt De Groene Bloemist Marleen in Dordrecht allerlei tuinplanten.

Ook koop je bij De Groene Bloemist Marleen in Dordrecht bloemen en planten toebehoren zoals een glazen of keramische vaas, mandje, bloempot en groendecoratie. Het adres van De Groene Bloemist Marleen is; Slangenburg 7a in Dordrecht.

 
 

Deel dit bericht met je vrienden!