maandag 21 juni 2021

Alles over Dordrecht

Hoop op nieuwe toekomst voor de Holland

5 november 2011

DORDRECHT - Beter Voor Dordt stelde dit najaar al tweemaal kritische vragen over de toestand van gebouw De Holland. Vandaag maakte de gemeente bekend het slepende contract met projectontwikkelaar Fortress te hebben beëindigd. Daarmee lijkt de weg vrij voor een nieuwe koper.

Eind augustus vroeg de fractie Beter Voor Dordt wethouder Mos (vvd) met oprechte zorg of er enig zicht op positieve ontwikkelingen voor het noodlijdende monument zou zijn. Zijn antwoord dat er nog steeds gezocht werd naar een huurder stemde ons niet geheel tevreden. Ook vonden wij het zeer zorgwekkend dat de wethouder aangaf ‘de bekende kwartaalvraag over de Holland’ wel te verwachten.
Hoogste tijd om het ‘vraag-antwoordtraject’ te doorbreken en echt beweging in dit dossier te krijgen. Beter Voor Dordt vroeg daarom vier weken later, op 20 september opnieuw naar de status van het koopcontract met Fortress en uitte de mening dat de Holland schreeuwt om meer zekerheid.

De volhardende vragen van Beter Voor Dordt hebben tot de toezegging van wethouder geleid dat er aan het eind van dit jaar een informatiebrief naar de raad komt waarin de situatie van het gebouw nader wordt uitgelegd, inclusief eventuele financiële consequenties.

Beter Voor Dordt is blij dat de slepende kwestie met aspirant-koper Fortress eindelijk voorbij is. Nieuwe kansen voor de Holland!
Aan de koop van het pand hangt de verplichting tot eerherstel en restauratie van het karaktervolle monument. Een koper die tot gedegen restauratie en passend gebruik van de Holland overgaat, kan rekenen op de sympathie van vele Dordtenaren.

Lees meer over:

fortress
Deel dit bericht met je vrienden!