maandag 21 juni 2021

Alles over Dordrecht

Pand de Holland in Dordrecht weer van gemeente

4 november 2011

DORDRECHT -Het monumentale pand van architect Van Ravesteyn, dat jarenlang heeft leeggestaan, wacht een nieuwe toekomst. De gemeente heeft de koopovereenkomst ontbonden met een projectontwikkelaar en gaat kijken naar nieuwe plannen.

Het pand is nu juridisch weer voor honderd procent van de gemeente. In het verleden was verzekeringsmaatschappij de Holland van 1859, later AMEV, erin te vinden.

 

 

Dordt hoopt op nieuwe toekomst voor monumentaal pand De Holland

4 november 2011  Commentaar bij reportage van Thijs Blom op RTV Rijnmond:

 

Het monumentale pand De Holland in Dordrecht gaat opnieuw in de verkoop. Volgens het gemeentebestuur is het een belangrijke stap op weg naar een nieuwe toekomst voor het pand.

Dordrecht kocht het pand in 2004 aan, met als doel het in oude luister te laten herstellen. Projectontwikkelaar Fortres tekende voor die opdracht, maar door een slepend juridisch conflict over het contract, dat beide partijen anders uitlegden, legde het project lam.

Overeenkomst beëindigd
Deze week hebben de gemeente en Fortres in overleg besloten de overeenkomst te beëindigen. Dordt kan nu dus op zoek naar een nieuwe koper voor het gebouw van architect Sybold van Ravestein, zegt wethouder Mos.

De wethouder heeft er wel vertrouwen in. “Er zijn voldoende geïnteresseerden voor dit pand. Iedereen wil het, maar niet iedereen kan het betalen.” Omdat het een monumentaal pand is, zal de koper flink in de restauratie moeten investeren. 

Verpaupering
Het pand kan inmiddels wel een nieuwe eigenaar gebruiken. Wie vanuit Rotterdam met de trein naar Dordt komt, ziet de creatie van Van Ravestein langs het spoor steeds verder verpauperen.

De architect ontwierp het pand eind jaren dertig. Hij is verder bekend van de Rotterdamse Diergaarde Blijdorp en vele NS-stations. Veel van zijn bouwwerken zijn inmiddels gesloopt, maar in onze regio staat het stationsgebouw van Hoek van Holland Haven nog altijd overeind.

Lees meer over:

dordrecht holland Jasper Mos
Deel dit bericht met je vrienden!