maandag 21 juni 2021

Alles over Dordrecht

Godfried Bomans Festival in Dordrecht

4 november 2011

DORDRECHT - In december 2011 is het 75 jaar geleden dat de auteur Godfried Bomans debuteerde met zijn boek Memoires of gedenkschriften van minister Pieter Bas. In de eerste honderd pagina’s van dit boek beschreef Bomans het leven van de jonge Pieter Bas en zijn familie tegen het decor van de stad Dordrecht van de vorige eeuw. Verder is het in december alweer veertig jaar geleden dat Bomans is overleden. Deze markante gegevens bieden genoeg aanleiding om een Godfried Bomans Festival te houden op 9, 10, 11 december.
 
Bomans liefhebbers uit Dordrecht en daarbuiten, organiseren tijdens dit weekend op allerlei verrassende locaties in de stad, bijzondere activiteiten die voor iedereen gratis toegankelijk zijn. Drie dagen lang kunnen bezoekers kennismaken met of (opnieuw) geïnspireerd raken door het leven en werk van Bomans. Op vrijdag 9 december om 20.00 uur in Gedachteniskapel Titus Brandsma wordt de officiële opening van het festival verricht door de heer J. Mos, wethouder Economische Zaken, Grondbedrijf, Cultuur, Verkeer en Vervoer. Tijdens het weekend zal ook een Pieter Bas/ Bomans gedenkteken in centrum Dordrecht onthuld worden. Hoe Pieter Bas/ Bomans vereeuwigd zal worden in Dordrecht, én waar blijft nog een verrassing!

Lees meer over:

boek bomans
Deel dit bericht met je vrienden!