zondag 20 juni 2021

Alles over Dordrecht

MEE maakt film over leven met een lichamelijke beperking

4 november 2011

DORDRECHT - ‘Leef! met een beperking’ zo luidt de titel van de film over Rowan, die MEE Drechtsteden  op donderdag 3 november uitbracht, voorafgaand de landelijke Week van de Chronisch Zieken.
In de Week Chronisch Zieken 2011 staan jongeren met een beperking en hun familie en vrienden in de spotlights. Het thema dit jaar is "Jong en je wilt..".  In het hele land worden honderden activiteiten georganiseerd voor mensen met een chronische aandoening of beperking en voor hun mantelzorgers.

Film
De korte film laat zien dat leven met een lichamelijke beperking kan. Rowan is een 19-jarige jongen die leeft met de gevolgen van een hersentumor. Daar heeft hij een lichamelijk beperking aan overgehouden en zit hij (gedeeltelijk) in een rolstoel. Als kijker leer je Rowan kennen en mag je binnenkijken in zijn leven. Zijn moeder Marion:  ‘Rowan komt van ver, heel ver. Het is ongelooflijk te zien op welk punt hij nu is in zijn leven. Door zijn enorme doorzettingsvermogen sport, leert en geniet Rowan weer’.

De film is dan ook weerspiegeling van het karakter van Rowan: indringend, levendig en krachtig. Leef! met een beperking is een inspirerende, realistische film die laat zien dat leven met een lichamelijk beperking geen handicap hoeft te zijn.

Lees meer over:

film mee chronisch zieken
Deel dit bericht met je vrienden!