maandag 21 juni 2021

Alles over Dordrecht

CU/SGP en BVD willen restyling Kloostertuin

3 november 2011 (door Pieter Verhoeve)

DORDRECHT - De Kloostertuin heeft te kampen met overlast, graffiti en rommel. CU/SGP en BVD dienen daarom bij de begrotingsbehandeling volgende week een motie in om herinrichting te onderzoeken.

Dit nieuws brengt Dordt.Nu vandaag naar buiten.“De Kloostertuin moet een plek zijn van rust, van intimiteit”, zegt Jacqueline van Dongen van Beter Voor Dordt. “Dat is het nu niet, het is een hangplek voor jongeren. Hartstikke leuk dat je er kan skateboarden, maar dat was niet de bedoeling.”

Van Dongen vormt in deze zaak een gelegenheidscoalitie met ChristenUnie/SGP. Die partij stond mede aan de basis van de huidige Kloostertuin. Maar: “Je moet over je eigen schaduw heen durven stappen”, verklaart Pieter Verhoeve. “Destijds zagen de plannen er veelbelovend uit, maar als het blijkt tegen te vallen, moet je je beleid bijsturen.” Van Dongen: “En daarom vragen we het college te onderzoeken wat de alternatieven zijn. De Kloostertuin moet weer een echte kloostertuin worden. En niet het rommelige stadsparkje dat het nu is.”

De twee partijen dienen deze week een motie over de Kloostertuin in. Uit onderzoek van het gemeentebestuur moet blijken of een nieuwe herinrichting überhaupt mogelijk is. Nu al is duidelijk dat zoiets niet te veel geld mag kosten. Verhoeve: 'Het meest haalbaar is een aanpassing binnen het huidige ontwerp.' Van Dongen en Verhoeve hebben al ideeën over een nieuwe bestemming: “Stadslandbouw, groente- en kruidentuintjes. Bijvoorbeeld geadopteerd door scholieren van de Statenschool. Als je de tuin een ander karakter geeft, kan dat ook het vandalisme verminderen. Misschien zelfs zonder dat je de tuin moet afsluiten.”

Deel dit bericht met je vrienden!