zondag 20 juni 2021

Alles over Dordrecht

Art Update lezingen nu ook in Dordrecht

2 november 2011 (door Hans Huisman)

DORDRECHT - Alleen al in Nederland zijn duizenden kunstenaars actief en worden ieder jaar honderden tentoonstellingen georganiseerd. Maar welke kunstenaars doen er echt toe? Welke van de tentoonstellingen zijn de moeite waard? Wat laat goede kunst ons zien? Ko van Dun wijst kunstliefhebbers de weg met Art Update, een lezingencyclus en blog over de wondere wereld van de hedendaagse kunst.

In 2008 ging kunstkenner Van Dun in het zuiden van het land van start met zijn lezingencyclus Art Update. Met volle zalen en een drukbezochte blog bleek de toegankelijke opzet van Art Update een schot in de roos. Ko van Dun: “Veel mensen houden wel van hedendaagse kunst, maar weten niet goed waar te beginnen. Het aanbod is ook enorm. Dan is het best fijn als iemand je de grote lijnen laat zien, je vertelt waar je op moet letten of welke tentoonstellingen je simpelweg niet mag missen.”

 Vanwege de grote belangstelling is Art Update dit seizoen uitgebreid met maar liefst 5 musea: het Frans Halsmuseum in Haarlem, het Graphic Design Museum in Breda, het Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch, Witte de With/TENT in Rotterdam en het Dordrechts Museum.

Op zijn populaire blog artupdate.nl schrijft kunstkenner Van Dun recensies over tentoonstellingen die hij heeft bezocht. Ko van Dun: “Ik ben al mijn leven lang dagelijks met kunst bezig en nog altijd verwonder ik me over alles wat goede kunst ons laat zien. Kunst is niet alleen om te ervaren, maar ook om over na te denken. Zeker de kunst van nu laat ons zien wat er in een groter perspectief in de wereld speelt. De kunst als venster op onze wereld, dat gegeven fascineert me mateloos. Met Art Update bied ik mensen die zich meer willen verdiepen in hedendaagse kunst een platform en een anker, maar altijd vanuit het grotere plaatje.”

De toegang is €18,- per lezing. Het Dordrechts Museum trapt af met een gratis introductielezing. Voor meer informatie, data, het blog en inschrijvingen: www.artupdate.nl.

Deel dit bericht met je vrienden!