maandag 21 juni 2021

Alles over Dordrecht

Lions winnen en blijven boven aan in competitie

1 november 2011

DORDRECHT -Twee maal winst voor het eerste team Sani-Dump Dordrecht Lions tegen Red-Eagles Bosch en IJCU Dragons Utrecht.

Het eerste team van Sani-Dump Dordrecht Lions heeft dit weekend twee belangrijke overwinningen behaald op de nummer 2 en 4 van de ranglijst. De Lions staan nu met zeven punten verschil op de eerste plaats.

Zaterdag 29 oktober werd er afgereisd naar het Sportiom in Den Bosch voor de wedstrijd tegen Red Eagles. In de voorbereidingen van deze competitie werd in een vriendschappelijke wedstrijd tegen de Red Eagles maar een nipte overwinning behaald. Derhalve was de spanning bij het begin van de wedstrijd om te snijden, wetende dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden.

De eerste periode begon een kwartier later dan gepland omdat er te veel water op het ijs lag. Te zien was dat coach Richard de Wilde de lijnen wederom door elkaar had gegooid, kennelijk op zoek naar de goede combinatie.

Het lijkt net of de Lions zich prettig voelen in het scenario om eerst op achterstand te komen om vervolgens op dreef te komen. Dit is in de onlangs gespeelde wedstrijden al een paar keer voorgekomen. Zo ook in Den Bosch. De openingsgoal werd na 13 minuten in de power play van Den Bosch gescoord door Sirio Barone ( Oud Dordrecht-Lions speler). Wederom keken de Lions tengen een achterstand aan. De vreugde was echter van korte duur, want binnen 16 seconde liet Leroy Haanstra zijn naam noteren voor de gelijkmaker. De strijd ging daarna gelijk op ,maar door het constante forchecken werd de druk voor Den Bosch zo hoog dat een eigen doelpunt werd gescoord. Het waren met name Jeroen van den Broek en Leroy Haanstra die hier debet aan waren.

Kort na aanvang van de tweede periode werden de Red Eagles een paar maal gevaarlijk. Eenmaal kwam goalie Claudia van Leeuwen oog in oog te staan met een doorgebroken Red Eagle speler. De stand bleef echter ongewijzigd. Na 11 minuten scoorde Bart Vink het derde doelpunt uit een rebound van het schot van Leroy Haanstra.

In deze fase hadden de Lions kans om in de powerplay een paar keer te scoren. Er werd zelfs twee maal een korte tijd gespeeld in een 5 op 3 situatie. Ondanks dat het spel er professioneel uit zag,resulteerde dat niet in doelpunten. Na 17 minuten werd de voorsprong naar vier punten voor Dordrecht uitgebreid door een mooie wrap-around van Bram van Uden. Als klap op de vuurpijl werd met nog minder dan een minuut op de klok het vijfde doelpunt gescoord door Jeroen van den Broek. En dan is toch lekker om met deze stand de kleedkamer op te zoeken.

In de derde periode begon de conditie van de Bosschenaren op te breken. Zij raakte zichtbaar vermoeid door het hoge tempo en het goede positiespel van de Lions. Na 9 minuten scoorde Don Galjaard het zesde doelpunt van afstand. Kort daaropvolgend werd door Tim Donders het zevende en laatste doelpunt gescoord middels een hard slapshot na een assist van Ramon van Waardenburg en Jasper Kick.

Red Eagles deed daarna toch nog wat terug en scoorde na een rebound hun tweede treffer. Het was echter hun laatste stuiptrekking.

Met een 2-7 overwinning was de euforie van de spelers en goalie af te lezen.

Zondag werd de thuiswedstrijd gespeeld tegen Utrecht. Dit team staat op de tweede plaats in de competitie. Doordat uw verslaggever andere verplichtingen had en dus niet aanwezig kon zijn wordt volstaan met de namen van spelers die gescoord hebben.

Robert Jongbloed (Utrecht)
Jasper Busink
2-1 Jeroen van den Broek
3-1 Bram van Uden
4-1 Valentijn Scheffe
5-1 Ramon van Waardenburg
6-1 Don Galjaard
7-1 Carlo Mijnders

Lees meer over:

lions sani-dump
Deel dit bericht met je vrienden!