maandag 21 juni 2021

Alles over Dordrecht

Basisscholen en partners in Oud Krispijn werken samen aan een wijkarrangement

1 november 2011

DORDRECHT -Eén gezamenlijk wijkbreed aanbod van naschoolse activiteiten voor kinderen in Oud Krispijn en voorlichting en cursussen voor ouders. Dat is het beoogde eindresultaat waaraan vier basisscholen in Oud Krispijn, de Dordtse Welzijnsorganisatie en het Sportbedrijf Dordrecht de komende twee jaar werken. 

Onder het motto: ‘schools wat moet, wijks wat kan’ werken de scholen: Mondriaan, De Fontein, Pius 10 en Prins Bernhardschool nauw samen aan de ontwikkeling van een zogenoemd wijkarrangement. De samenwerking is hierbij een bewuste keuze. Op deze manier wordt de inzet optimaal benut. Het wijkarrangement levert een bijdrage aan het versterken van de sociale positie van kinderen in Oud Krispijn. Daarnaast stimuleert het de zelfredzaamheid van het kind en verbetert het de ontwikkelingsmogelijkheden. 

Intentieverklaring
Woensdag 2 november 2011 tekenen de partijen de intentieverklaring voor het wijkarrangement in wijkcentrum Koloriet. Wethouder Bert van de Burgt (onderwijs en educatie) is hierbij ook aanwezig.

Sociaal programma
Het wijkarrangement is een uitwerking van het speerpunt Brede School van het Sociaal Programma in Oud Krispijn. Naast Brede School werkt de Dordtse Welzijnsorganisatie tot en met eind 2013 aan het stimuleren van zelfredzaamheid van bewoners en bruisend Koloriet, het wijkcentrum in Oud Krispijn waarin eveneens de basisscholen De Fontein en Mondriaan zijn gehuisvest.

Lees meer over:

basisschool sport oud krispijn
Deel dit bericht met je vrienden!