Thursday 23 September 2021

Alles over Dordrecht

Oekraine huis in zomerse sfeer in Dordrecht geopend

31 oktober 2011

DORDRECHT – Het Oekrainehuis in Dordrecht is in een zomerse sfeer geopend. Op het terrein van evangelische gemeente Jozua werd in het tijdelijke armenhuisje wel de potkachel opgestookt om kommervolle omstandigheden na te bootsen die in de Oekraine voor velen gewoon zijn. De WC is dan ook buiten, alhoewel er nog enkele werkzaamheden nodig zijn om het toilet ouderwets te gebruiken.

Grootnieuwsradio begon de uitzendingen op middengolf 1008 AM met de opmerking dat de lucht in Dordrecht hemelsblauw is. Door technische problemen was de geluidskwaliteit niet direct op het voor de landelijke zender gebruikelijke niveau.

Vier jongeren zullen tot zaterdag uit solidariteit met de armen in het huisje wonen.Dorcas maakt voor de derde keer in samenspel met Groot Nieuws Radio het oekrainehuis mogelijk om zo de mensen wakker te schudden.

In het kleine huis staat de tafel in het midden, maar die zal zeker aan de kant moeten om vier mensen een slaapplaats te geven.

Jozua aan de Ploegstraat heeft de actie ook feestelijk gemaakt door ballonnen op te hangen. De kleur is gepast: wit.

Rolein houdt een weblog mee. Zij is moeder van twee kinderen en haar dochter zat vorig jaar in het Oekrainehuis:

Vandaag gaat het echt beginnen. Over een paar uur zet ik m’n eerste stappen in het Oekraïnehuis en laat ik hier man en kinderen en mijn luxe huisje even voor een klein weekje achter… Wat gaat het brengen? Met vier verschillende mensen gaan voor hetzelfde doel; zoveel mogelijk voedselpakketten voor de allerarmsten. Een weekje leven met waarschijnlijk een beetje hongergevoel, want het eten zal iets anders gaan dan thuis… want  koekje erbij… zal er even niet bij zijn! Ik ben benieuwd en vol verwachting, maar ik besef ook heel goed dat de actie zonder u niet mogelijk is. Als wij die mensen daar willen helpen, dan zullen we er hier met z’n allen onze schouders onder moeten zetten. Eén voedselpakket van 25 euro kan zo’n verschil maken. Als wij nou met z’n allen de koekjes even laten staan deze week en in plaats daarvan gul gaan geven, dan kunnen wij met z’n allen voor de mensen in de Oekraïne tot zegen zijn…

Rolien

Deel dit bericht met je vrienden!