Thursday 23 September 2021

Alles over Dordrecht

Stemmen op Dordtse Electric Heroes gestart

28 oktober 2011

DORDRECHT - Meer dan dertig Dordtse jongeren werden de afgelopen weken een Electric Hero door een elektrische scooter te testen. Zij legden hun ervaringen vast in foto’s en filmpjes. Die staan nu op www.Electric-Heroes.nl. Bezoekers kunnen daar stemmen op hun favoriete Electric Hero. De makers die de meeste stemmen krijgen, maken kans op een e-scooter. Ook onder de stemmers wordt een e-scooter verloot. De bijzondere uitreiking vindt plaats op vrijdag 11 november.

De benzinescooter is een populair vervoersmiddel onder jongeren, maar heeft ook een keerzijde: veel CO2-uitstoot, fijnstof en herrie. Elektrische scooters zijn veel schoner en stiller. En bovendien veel goedkoper in gebruik. Dat hebben jongeren nu ook zelf ervaren. Via een promotiecampagne zijn zij opgeroepen zich aan te melden als testrijder. En dat heeft enthousiaste filmpjes over hun testervaringen opgeleverd. 
 
Winnaar 
De deelnemers gaan nu zelf campagne voeren om zoveel mogelijk stemmen te werven voor hun filmpje. Stemmen kan tot maandag 7 november 2011 op www.electric-heroes.nl. Uit de testers met de meeste stemmen kiest de jury de uiteindelijke winnaar, op basis van creativiteit en originaliteit. 
 
Bijzondere uitreiking 
Op de dag van de Duurzaamheid, vrijdag 11 november, vindt de uitreiking plaats om 16:00 uur in het Grand Café Bellissimo bij het Da Vinci College (Leerpark). Wethouder Harry Wagemakers (duurzaamheid) maakt de winnaar bekend. 
De uitreiking krijgt een bijzonder muzikaal tintje. De Dordtse artiest Joshua Newton, bekend van programma’s als Popstars (finalist) en The Voice of Holland, treedt op! En dat is niet zomaar: ook Joshua heeft een e-scooter getest. Hij is er heel enthousiast over en heeft op Youtube hoogstpersoonlijk de liefde verklaard aan zijn e-scooter. Het filmpje is te zien via www.electric-heroes.nl. 
 
Duurzaamheid 
Deelname aan het bewustwordingsproject Electric Heroes vergroot de kennis over elektrische scooters bij jongeren. Maar ook nut en noodzaak van schonere brandstoffen worden benadrukt. De kracht van het project is dat de jongeren zelf testrijden en campagne voeren. Een project vóór en dus ook dóór jongeren. Electric Heroes past bij de ambities van het Dordtse college, dat duurzaamheid als een van zijn speerpunten heeft benoemd.
 
Deel dit bericht met je vrienden!