FC Dordrecht pas na verlenging onderuit

28 oktober 2011

DORDRECHT - FC Dordrecht is er net niet in geslaagd om voor een stunt te zorgen in de derde ronde van de KNVB-beker. De ploeg van trainer Theo verloor pas na verlenging van AZ, de huidige koploper van de eredivisie, met 2-3.

Voor rust bleef de thuisploeg zelfs lang zonder veel moeite overeind tegen de formatie van oud Feyenoord-trainer Gertjan Verbeek. Alleen op een schot van Roy Beerens, die later geblesseerd uitviel, moest keeper Nick van der Ploeg in actie komen. Aan de andere kant zeilde een schot van Santy Hulst over het vijandelijke doel. Pal voor rust kwam AZ op voorsprong door een rake kopbal van Pontus Wernbloom.

Ook in de tweede helft gaf FC Dordrecht de Alkmaarders goed partij. Na een uur spelen viel toch de 0-2. Van der Ploeg ging in de fout door een schot van Adam Maher niet onder controle te krijgen, waarna Ragnar Klavan de score verdubbelde.

Tien minuten later kwam de thuisclub weer terug in de wedstrijd. Shayron Curiel tikte van dichtbij binnen: 1-2. Het werd nog mooier voor FC Dordrecht toen Hulst twee minuten later ontsnapte en met een droge knal doelman Esteban kansloos liet (2-2).

Na de gelijkmaker golfde het spel op en neer, maar probeerde vooral AZ een verlenging te voorkomen. Van der Ploeg moest in blessuretijd nog gestrekt op een kopbal van Charlison Benschop.

In de verlenging kwam het aandringende AZ snel op 2-3. De talentvolle Maher zorgde voor opluchting bij de ploeg uit Alkmaar. Na dat doelpunt leken de bezoekers het wel te geloven en ging FC Dordrecht op jacht naar de gelijkmaker. De ploeg van Verbeek liet zich echter niet meer verrassen.

Bron: RTV Rijnmond