Thursday 23 September 2021

Alles over Dordrecht

BVD blij dat er een bioscoop in Dordrecht komt

28 oktober 2011

DORDRECHT - Beter Voor Dordt is zeer verheugd dat na jaren slechts de wens en vestiging van een Dordtse Bioscoop uit te spreken, het dit college is gelukt een echte Bioscoop in onze stad te kunnen realiseren.

Piet Sleeking van BVD:"Jammer is dat door een aantal partijen en de media nu de indruk wordt gewekt, dat er erg veel gemeenschapsgeld in moet worden gepompt, dat is gewoon onjuist. Voor het overgrote deel zitten de kosten die bij de Gemeente komen te liggen in de realisatie van extra parkeerruimte 

Net als voor tal van andere voorzieningen in onze stad, zoals de Sportboulevard, het Gezondheidspark, maar ook voor de binnenstad en de realisatie van het Energiehuis zijn er goede voorzieningen nodig zoals (fiets)parkeergarages en een goede bereikbaarheid.
 
De te realiseren parkeergarage is echter ook noodzakelijk voor de bezoekers van het Energiehuis, theater Kunstmin en tevens om verdere belasting van de omliggende buurt te voorkomen. Doen we dat niet dan is er straks een Energiehuis zonder de nodige parkeerruimte met een enorme parkeeroverlast voor de omgeving.
 
Over de kosten voor het parkeren hebben we niemand gehoord bij de bespreking van het Energiehuis en Kunstmin.
Verder levert de verkoop van de grond aan een partij die er geen huizen op gaat bouwen minder op dan wanneer het een bestemming van woningbouw krijgt waarbij gezegd moet worden hoe reëel het is dat realisatie van woningen op die plek naast het Energiehuis daadwerkelijk van de grond zal komen
 
Met deze uitleg wil BVD duidelijk maken dat we niet zomaar geld in een Bioscoop pompen.
Het is een investering die ervoor zorgt dat de Bioscoop, maar ook het Energiehuis en Kunstmin voor de Dordtenaren èn de bewoners uit de Regio er goed kunnen komen en parkeren en de omgeving daar niet onnodig zwaar wordt belast."

Lees meer over:

bioscoop beter voor dordt
Deel dit bericht met je vrienden!